II.Alevi Gençlik Kampı tüm heyecanıyla devam ediyor.

II.Alevi Gençlik Kampı tüm heyecanıyla devam ediyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin düzenlediği 2.Alevi Gençlik Kampı tüm heyecanıyla devam ediyor. Türkiye’nin...

A+A-

II.Alevi Gençlik Kampı tüm heyecanıyla devam ediyor.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin düzenlediği 2.Alevi Gençlik Kampı tüm heyecanıyla devam ediyor. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, Balıkesir Gönen Birleşik Metal İş’e bağlı Kemal Türkler Eğitim tesislerinde  buluştu. Çeşitli illerden bir araya gelen gençler için, ilk gün tanışma ve kaynaşma günüydü. Gün boyunca havuzda ve çeşitli etkinliklerle vakit geçiren katılımcı gençler akşam ki müzik dinletisiyle daha samimi bir ortam yakaladı. PSAKD Genel Başkanı Hüseyin GÜZELGÜL’in açılış konuşmasıyla genç katılımcılar bilgilendirildi. Güzelgül, “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğünde gençlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti ve gençlerden Demokratik Alevi Hareketi’ne sağlayacağı katkıların ne kadar önemli olduğuna değindi.”              

İkinci gün Hasan Yağız “Demokratik Kitle Örgütleri” konulu paneliyle eğitim çalışmaları başladı. Yoğun katılımın görüldüğü panel soru cevap şeklinde devam etti. Gençler, merak ettikleri soruların cevabına bu panelde ulaştı.

Gün içerisinde çeşitli aktivelerle kaynaşma imkanı bulan gençler akşam saatlerinde başlayan müzik dinletisiyle eğlendiler.  

Kampın 3.gününde Atilla ERDEN’in ‘’Anadolu ve Alevilik’’ konulu paneli ile programa devam edilecek. Günün ilerleyen saatlerinde Cemal ŞAHİN’in sunumuyla ‘’Pir Sultan Örgütlülüğü ‘’ adlı söyleşi gerçekleşecektir. 

Eğitici ve eğlenceli aktivitelerle büyük ilgi gören kamp Balıkesir Gönen’de 31 Temmuz’a kadar sürecek. 

Haber-Fotoğraf : Ezgi HAN / Nedim GÜLSEN

Alevi Haber - 26  Temmuz 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.