İki cinayete özendi

İki cinayete özendi

Rahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim Özenmek...

A+A-

İki cinayete özendiRahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim
 
Özenmek için neden çok

İzmir'deki Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Franchini'yi bıçaklayan R. B. ifadesinde, rahip Santoro ve Dink cinayetlerinin faillerinden etkilendiğini söyledi. Dink'in katilleri için türküler yakılmış, tetikçiyle güvenlik görevlileri Atatürk'ün sözünün önünde posterlik fotoğraflar çektirmişti.

'Kurtlar Vadisi' de var

İşsiz, parasız ve çaresiz kaldığını belirten R.B., 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki misyonerliğe dair laflardan etkilendiğini de belirtti. R.B, Dink ve Santoro'yu öldürenler gibi, "Kahraman ve ünlü olmak, hayatını kurtarmak istediğini" söylemiş.

İki cinayete özendi
 
Rahip Franchini'yi bıçaklayan inşaat işçisi R.B. polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. FOTOĞRAF: TAYLAN YILDIRIM / DHA
 
Rahip bıçaklayan R.B., Dink ve Santoro cinayetlerinin faillerine özendiğini söylemiş: Kahraman olup hayatımı kurtarmak istedim

DHA - İZMİR - Hrant Dink cinayetinin zanlıları hakkında türküler yapıldı. Katil zanlısının, arkasında Atatürk'ün sözü bulunan poster gibi fotoğraflarını güvenlik görevlileri çekti ve gazetelere dağıttı. Polis ve jandarmalar katil zanlısıyla yan yana fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Pek çok internet sitesinde zanlılar kahraman gibi gösterildi. Trabzon'da maça giden gençler, katil zanlısı O.S.'nin cinayet sırasında başında olan beyaz bereyi taktı.

Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Adriano Franchini'yi bıçaklayan 19 yaşındaki R.B., ifadesinde Dink cinayetinin sanıklarına özendiğini anlattı. Dün sorgusu tamamlanarak İzmir Adliyesi'ne sevk edilen R.B., işsiz kaldığını, bir süre İstanbul'da kaldıktan sonra parasının tükendiğini anlattı. Çaresiz kaldığını, televizyonda gördüğü rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleri faillerinden etkilendiğini söyledi.

Hayatını kurtaracakmış

Bu kişilerin toplumda kahraman gibi gösterilmesi nedeniyle, 'Böyle bir işe girersem, kahraman ve ünlü olurum, hayatımı kurtarırım' düşüncesiyle harekete geçtiğini belirtti. "Eylemden sonra ben de onlar gibi ünlü olacaktım" dedi. İnternetten kiliseleri araştırdığını, cep telefonunu sattığı için ankesörlü telefonlardan kiliseleri arayarak "Ben Hıristiyan olmak istiyorum" dediğini ve nabız yokladığını söyledi. 'Kurtlar Vadisi' dizisini izlediğini, misyonerliğe yönelik konuşmalardan etkilendiğini anlatan R.B., ülkücü olduğunu ifade etti. Eyleminden dört gün önce, İzmir'e gittiğini ve Buca'da bir kiliseye sokulmadığını söyleyen R.B., Bayraklı'daki kilise çevresinde bir gün önceden keşif yaptığını sözlerine ekledi.

Kiliseyi yakacaktı

İzmir'de inşaatlarda kaldığını anlatan zanlı R.B., kiliseyi yakmayı planladığını, bir bidon benzin aldığını söyleyerek, "Ama benzini koyduğum inşaattan çaldılar. Bıçaklı eyleme karar verdim" dedi.

R.B. pazar günü gittiği kilisede içeri alındığı, karnını doyurduğunu ve rahibin yanına giderek, 'Hıristiyan olmak istediğini' anlattığını ifade etti. Rahipten "Senin gözün kara. Rahatsızsın, tedavi olmalısın" cevabını aldığını anlatan R.B., kendisini kaybederek bıçakladığını savundu.

Kaçarken ezan sesi duyduğunu belirten R.B., 'Kiliseye girdim. Kendimi kirlettim' duygusuyla camiye koştuğunu söyledi. Namaz kıldıktan sonra, imama itiraflarda bulunduğunu anlatarak, "Cami imamı beni teslim olmaya ikna etti" dedi.

R.B.'nin , yakalandığında üzerinde sim kart, 2 YTL, kilise bilgilerini içeren not kâğıdı, suç aleti çakı bıçağı ele geçirildi. 19 yaşındaki R.B. dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Rahip Franchini ise tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden dün taburcu oldu. Franchini, "Küçük bir bıçaklama olayı, bayramınızı kutlarım" dedi.

RADİKAL - 20 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.