İki protestocu grup arasında mikrofon krizi

İki protestocu grup arasında mikrofon krizi

İki protestocu grup arasında mikrofon kriziESKİŞEHİR'de Sivas olayının yıldönümünde basın açıklamasında bulunmak için...

A+A-

İki protestocu grup arasında mikrofon kriziİki protestocu grup arasında mikrofon krizi

ESKİŞEHİR'de Sivas olayının yıldönümünde basın açıklamasında bulunmak için Vilayet Meydanı'na gelen Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya ile Ergenekon operasyonu kapmasında gözaltına alınmaları protesto etmek için aynı meydana gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şube Başkanı Azmi Kerman arasında mikrofon tartışması yaşandı. Çetinkaya, kendilerinin Sivas katliamını protesto etmek için toplandıklarını söyleyerek,"bize destek vermeye geldiyseniz teşekkür ederiz" diyerek Azmi Kerman'ın elindeki mikrofonu alıp konuşma yaptı.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otel'in yakılması olayı ile Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmalar Eskişehir'de protesto edildi. Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas olaylarını, ADD 'nin de aralarında bulunduğu Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyeleri de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınma olaylarını protesto etmek amacıyla bugün saat 12.30'da Vilayet Meydanı'nda toplandı.
 
Yaklaşık 200 kişinin toplandığı Vilayet Meydanı'nda mikrofonu eline alan ADD Şube Başkanı Azmi Kerman kalabalığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına davet edeceği sırada Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya tepki gösterdi. Çetinkaya, programı kendilerinin düzenlediğini söyleyerek, "Biz buraya Sivas katliamınını protesto etmeye geldik. Sivil toplum kuruluşları olarak bize destek vermeye geldiyseniz size teşekkür ederiz" dedi. Çetinkaya ile ADD üyeleri arasında kısa süren gerginlik yaşandı. ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, "İrfan Çetinkaya Sivas olaylarına duyarlı bir insan. Heyecanı nedeniyle yanlış anlama oldu. Biraz sakin olalım" diyerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Ardından Sivas'ta ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
İstiklal Marşı'ndan sonra İrfan Çetinkaya, Azmi Kerman'ın tekrar yanına giderek "ver o mikrofonu bana" diyerek eline aldığı mikfonla kalabalığa hitaben ilk konuşmayı yaptı. Çetinkaya konuşmasında "Laiklik karşıtı gericilerin girişimleri devam etmektedir. Yanlızca Sivas'taki Madımak Otel'nde aydınları yakmakla kalmamıştır. Gazeteci, bilim adamı ve aydınları da aynı düşüncenin insanları tarafından katledilmiştir" dedi.
 
ADD Şube Başkanı Azmi Kerman ise İrfan Çetinkaya'dan sonra gözltına alınma olayları ile ilgili konuşma yaptı. Kerman, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınma uygulamasının aynı zamanda Yargıtay Başsavcısı'nın AKP'nin kapatma davası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nnde sözlü açıklama yapacağı günde gerçeklşmesinin bir rastlantı olmadığını söyledi. kerman, "bunun bir rastlantı olmadığ, hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgili olmayan bir gözdağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığını da pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmektedrir" diye konuştu.
 
Azmi Kerman ADD olarak kendilerinin Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile aynı binada bulunan Eskişehir Hacı Bektaş Derneği ile birlikte Sivas olaylarını protesto, Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ile de aynı yer ve saatte Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmaları protesto etmek üzere alana geldiklerini söyledi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya'nın ortak protesto eyleminden haberi olmaması nedeniyle tepki gösterdiği kaydedildi.
 
Yapılan 2 ayrı basın açıklamasının ardından Vilayet Meydanı'nda toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA - MİLLİYET - 2 Temmuz 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.