İkinci Alevi Çalıştayı

İkinci Alevi Çalıştayı

İkinci Alevi Çalıştayıİstanbul'da gerçekleştirilen çalıştay açılışında konuşan Devlet Bakanı Çelik, "Konu istismar edilmeyecek kadar hassas" dedi.Alevi...

A+A-

İkinci Alevi Çalıştayıİkinci Alevi Çalıştayı

İstanbul'da gerçekleştirilen çalıştay açılışında konuşan Devlet Bakanı Çelik, "Konu istismar edilmeyecek kadar hassas" dedi.

Alevi açılımında çalışmalar devam ediyor. İkincisi düzenlenen çalıştayda da bu kez akademisyenler "Türkiye'de Alevilik akademik dünyanın neresinde?" sorusuna cevap aradı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin toplumsal sorunlarını tartışabilme olgunluğuna eriştiğini söyledi.

Anadolu coğrafyasındaki farklı kültür ve dini yapıların oluşturduğu ortak miras ışığında, ilki 3-4 Haziran'da düzenlenen ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı çalıştaya, bu kez öğretim görevlileri katıldı.

Toplantıda, "akademi dünyası ve Aleviler", "kimlik" ve "birlikte yaşamanın önündeki sorunlar" gibi konu başlıkları değerlendirildi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, konunun istismar edilmeyecek kadar hassas; çözümsüz bırakılmayacak kadar da hayati olduğunu vurguladı.

Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye artık, toplumsal sorunlarını tartışabilme olgunluğuna erişmiştir. Bugün üzerinde tartışacağımız konu, tarihi çok eskilere dayanan, toplumumuzun sadece bir kısmının değil tamamını yakından ilgilendiren, ancak hak ettiği oranda üzerinde çok da fazla kafa yorulmayan, sosyal bir gerçekliği yansıtmaktadır. Tek tipleştirmeye dayalı insan anlayışı geride kalmış olmasına rağmen, hala bu yaklaşımın uygulamaları sonucunda ortaya çıkan sorunları tartışmaya devam ediyor olmamız büyük bir talihsizliktir"

Çelik, hükümetçe, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gereği olarak, toplumsal sorunların süratle çözülmesi gerektiği inancını taşıdıklarını ifade etti.

KAYNAK : TRT HABER - 08.07.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.