İkinci Metin Şahin Vakası: Bir Alevi Esnafa Daha İçki Dayağı

İkinci Metin Şahin Vakası: Bir Alevi Esnafa Daha İçki Dayağı

İkinci Metin Şahin Vakası: Bir Alevi Esnafa Daha İçki DayağıFotoğrafta gördüğünüz market sahibinin burnunu kırdılar: Sen nasıl...

A+A-

İkinci Metin Şahin Vakası: Bir Alevi Esnafa Daha İçki Dayağıİkinci Metin Şahin Vakası: Bir Alevi Esnafa Daha İçki Dayağı

Fotoğrafta gördüğünüz market sahibinin burnunu kırdılar: Sen nasıl Ramazan'da içki satarsın?
 
Çankaya’da içki satan market üç kişi tarafından dağıtıldı, sahibine şişeyle vuruldu. Zanlılar, karakolda ifade verdi ve SERBEST KALDI.

Keçiören’de bir tekel bayiinin zabıtalarca dövülmesinin ardından, bu kez de Çankaya’da bir dükkân sahibi, içki sattığı gerekçesiyle ‘müşteri’ saldırısına uğradı.

Başkentteki ikinci vaka, Müslüm Göksu’nun, polis karakoluna 300 metre uzaklıktaki marketinde cumartesi günü sabaha karşı meydana geldi. Suç duyurusunda bulunan Göksu, olayı şöyle anlattı:

“Daha önceden tanıdığım üç kişi alışveriş yaptı. İkisi dışarı çıktı, ardından üçüncüsü de gitti. Ekmek almışlardı. Haluk, Nedim ve ismini bilmediğim üçüncü şahıs marketimin önünde içki alan müşterilerimizi taciz etti. Beş dakika sonra geri gelip kapıda, ‘İçki alanın da, satanın da’ diye küfür yağdırmaya başladılar. Bir anda ne olduğu anlamadım. İçeri girerek içki şişelerini sağa sola fırlatmaya başladılar. ‘İsteyen içer istemeyen içmez; zorla kimseye bir şey satmıyorum’ dedim. ‘Sen mübarek günde nasıl içki satarsın?’ deyip, üzerime yürüdüler.

Küfürler yağdırıp, ellerine geçirdikleri şişeleri bana ve işçim Halil İbrahim Serben’e atmaya başladılar. İçlerinden biri tezgâhın arkasına geçerek, market bıçağını kaptığı gibi boynuma dayadı. Bir yandan da, ‘Öldürürüm, keserim’ diye bağırıyordu. Nedim adlı şahsın belinde tabanca gördüm. Attıkları bir şişe kafama isabet etti.”

Göksu’nun ifadesine göre, saldırganlar o sırada marketten içki alanlara da “Ramazanda ne içkisi içiyorsunuz lan” diye bağırdı. Göksu, gençlerin karşılık vermediğini, bunun üzerine saldırganların kapının önünde bira alan gençlere, “Ramazan’da içki içiyorsunuz it oğlu itler” diye bağırdıklarını anlattı. Göksu kamera kayıtlarında da iki genç kızın marketin arkasına saklanarak korunmaya çalıştığının göründüğünü anlattı.

Alevi olduğunu ve yıllardır bu dükkânı işlettiğini anlatan Göksu, son zamanlarda içki sattığı için gelen uyarıların ve baskıların arttığını öne sürdü. Göksu, olayın ardından polisten gereken ilgiyi görmediğini de iddia etti.

Nedim K., Haluk K. ve Abdülmelik K. adlı zanlılar ise karakolda ifade verdikten sonra bırakıldı.

NETHABER.COM - 23 Eylül 2008

İLGİLİ HABERLER :

'Mübarek günde niye içki satıyorsun?' Dayağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.