İkinci Üzmez olayı

İkinci Üzmez olayı

İkinci Üzmez olayıKURAN KURSUNDA TECAVÜZDin kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve bir gazetede İslami yazılar yazan evli, iki çocuk babası İşler,...

A+A-

İkinci Üzmez olayı

KURAN KURSUNDA TECAVÜZ

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve bir gazetede İslami yazılar yazan evli, iki çocuk babası İşler, bir vakıfta Kuran öğrenen 15 yaşındaki Ö.Y’ye tecavüz ettiği, E.G’yi de taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı

İşler’in tecavüzüne uğradığını ileri süren 15 yaşındaki Ö.Y’nin üç buçuk aylık hamile olduğu belirtildi. Benzer bir suçtan tutuklanarak cezaevine konulan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkındaki iddianame de kabul edildi.

ÇORUM - Çorum’da ikinci Hüseyin Üzmez olayı yaşandı. Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı, Mehmetçik Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan ve bir gazetede İslami yazılar yazan evli ve iki çocuk babası Zekai İşler, vakıfta Kuran öğrenen 15 yaşındaki Ö.Y’ye tecavüz ettiği, E.G’yi de taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Ö.Y’nin İşler’den hamile kaldığı ileri sürüldü. “Küçük yaşta çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkındaki iddianame de kabul edildi.

Mehmetçik Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan ve yerel bir gazetede İslami yazılar yazan, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Zekai İşler, Ö.Y. adlı kız öğrencinin şikâyeti üzerine önceki gün Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Üç buçuk aylık hamile olduğu iddia edilen Ö.Y, ifadesinde İşler’in tecavüzüne uğradığını söyledi. E.G. adlı bir ikinci kız öğrencinin de İşler’in kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. E.G. ve Ö.Y’nin babalarının imam olduğu ve Çorum’da görev yaptığı ifade edildi. Emniyet’teki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen İşler, tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Üzmez’in iddianamesi kabul edildi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 26 Nisan’da düzenlenen operasyon kapsamında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez (76) ve mağdur çocuğun annesi Livaze Ç. (36) hakkında 25 Temmuz’da Cumhuriyet Savcısı Ahmet Palalı tarafından mahkemeye sunulan 6 sayfalık iddianame Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, iddianameyle birlikte kendisine delil olarak sunulan mağdur, müşteki ve sanıkların ifadelerini, kamera kaydını, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na mağdur çocuk hakkında hazırlanan raporu, telefon görüşmesi kayıtlarını inceledikten sonra tutuklu iki sanığın yargılanmasına karar verdi. İki sanığın yakalanmasına kadar geçen süreçle, sanıklar arasında ve Hüseyin Üzmez ile B.Ç. arasındaki telefon görüşmelerinin içerikleri, iddianamede detaylı olarak yer aldı. İddianamede B.Ç, Üzmez’in ölen dedesinin arkadaşı olduğunu, ailesinin maddi durumunun bozuk olması nedeniyle kendilerine para yardımında bulunduğunu söyledi. B.Ç, uyurken bile Üzmez’in tacizde bulunduğunu iddia etti.

SEYFETTİN METE / CUMHURİYET - 8 Ağustos 20008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.