'İktidar toplumu ayrıştırıyor'

'İktidar toplumu ayrıştırıyor'

'İktidar toplumu ayrıştırıyor'CHP'li milletvekilleri, Adıyaman'da düzenlenen Aziz Dede'yi anma törenine katıldı.CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili...

A+A-

'İktidar toplumu ayrıştırıyor''İktidar toplumu ayrıştırıyor'

CHP'li milletvekilleri, Adıyaman'da düzenlenen Aziz Dede'yi anma törenine katıldı.

CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, ''Ülke yönetiminde söz sahibi olanların, yönetime geldikten sonra yakınlarını nasıl kayırdıklarını çok yakından biliyoruz'' dedi.

Hakkı Süha Okay, çok sayıda CHP'li milletvekiliyle birlikte, Adıyaman'da düzenlenen Alevi-Bektaşi dedelerinden Aziz Dede'yi anma törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında, kendisinden önceki konuşmacıların Aziz Dede için ''Din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadı, dünya malında gözü yoktu'' dediklerini hatırlatan Okay, ''Ama o öyle olduğu için bugün böylesine büyük bir sevgi ve coşkuyla anılıyor'' diye konuştu.

Oysa bugün Türkiye'yi ''gözünde dünya malı olanların'' yönettiğini bildiklerini öne süren Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülke yönetiminde söz sahibi olanların, yönetime geldikten sonra yakınları nasıl kayırdıklarını çok yakından biliyoruz. Ve bunu bir marifet gibi ifade ederlerken, Türkiye'yi böylesine ekonomik sıkıntılara uğratırken, millete din, iman derken kendilerine, yakınlarına han, hamam yapanları çok iyi biliyoruz. Ama bu ülkede Aziz Dede gibi dünya malında gözü olmayan, varlığını yoksullara dağıtan ve yoksullara dağıttığı için de yüceleşen isimler de var. Keşke bu ülkeyi bu gün yönetenler Aziz Dede kültüründen bir parça nasiplenseydi.

Bugün ülkeyi yönetenler toplumu ayrıştırıyor. 'Biz' ve 'ötekiler' diyerek ayrıştırıyor. Bugün ülkeyi yönetenler toplumu 'inananlar' ve 'inanmayanlar' diye ayrıştırıyor. Oysa hepimizin inancı kendimizedir. Bırakın insanları ayrıştırmayı herkese 'önce insan' diye bakın. İnsanların inançları üzerinden siyaset yapmayın.''

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında, ''Türkiye dünyanın en güzel ülkesi. Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayacağız. Bunu biz yapacağız. Çünkü bizler insanları seviyoruz. Onları yüceltmek de bizim boynumuzun borcudur'' diye konuştu.

Adıyaman ve diğer illerden gelen yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı anma töreninde, semah gösterileri yapıldı ve cemevinin temeli atıldı.

Törene, Adıyaman Vali Vekili Aydın Borü, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile CHP'li kimi milletvekilleri de katıldı.

KAYNAK : GERÇEK GÜNDEM - AA - 24 Mayıs 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.