İlahilerle AKP'ye çağrı

İlahilerle AKP'ye çağrı

Denizli'de dağıtılan kitapta Erdoğan övülürken şeriat karşıtlarına ağır hakaretler yağdırılıyor İlahilerle AKP'ye çağrı...

A+A-

İlahilerle AKP'ye çağrı Denizli'de dağıtılan kitapta Erdoğan övülürken şeriat karşıtlarına ağır hakaretler yağdırılıyor

İlahilerle AKP'ye çağrı

DENİZLİ - Adı son dönemlerde irticayla anılan Denizli'de, bu kez merkeze bağlı Servergazi beldesindeki cami önlerinde dağıtılan kitap yargıya taşındı. "İlahilerle Hakk'a Çağrı" adlı kitapta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a övgüler düzülürken şeriat karşıtlarına yönelik ağır hakaretlere yer veriliyor.

Fatma Durmuş imzalı kitapta, Erdoğan başbakandan çok halife gibi gösteriliyor, Atatürk' e yönelik düşündürücü ifadelere ve şeriat karşıtlarına yönelik ağır hakaretlere yer veriliyor.

Olumsuzlukları belirleyen CHP Denizli İl Örgütü, dün Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Kitabın yazarı, yayınevi ve eseri dağıtanlar hakkında yaptıkları suç duyurusu öncesi Denizli Adliyesi önünde gazetecileri bilgilendiren CHP İl Başkanı Ali Kavak , "Halkı din yoluyla düşmanlığa tahrik, Atatürk'e hakaret, suçu ve suçluyu övme, basın yayın yoluyla basın yayın yasasına aykırı davranmak ve halk arasında kin ve nefretin yaygınlaştırılmasına aracılık" etmek gibi suçlar nedeniyle başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Kavak, "Kitapta açıkça yer alan ifadeler gösteriyor ki kentte bir şeriat örgütlenmesi mevcut" diye konuştu. Suç duyurusunun ardından savcılık soruşturma başlattı.

SEDAT KURT / CUMHURİYET - 28 Mart 2008

İLGİLİ HABER : Denizli'de kitap krizi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.