İlhan Berk son yolculuğuna uğurlandı

İlhan Berk son yolculuğuna uğurlandı

Berk son yolculuğuna uğurlandıYazar, çevirmen, ressam ve yenilikçi şair, Bodrum’da karanfil ve alkışlarla toprağa verildi BODRUM (Cumhuriyet)...

A+A-

Berk son yolculuğuna uğurlandıBerk son yolculuğuna uğurlandı

Yazar, çevirmen, ressam ve yenilikçi şair, Bodrum’da karanfil ve alkışlarla toprağa verildi

BODRUM (Cumhuriyet) - Tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde önceki gün yaşamını yitiren şair, yazar, çevirmen ve ressam İlhan Berk dün Bodrum’da toprağa verildi.

İlhan Berk için Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda anma töreni düzenlendi. Buradaki törene şairin sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Berk’in adını yaşatacaklarını belirterek sanatçı dostlarından adına etkinlik düzenlemeleri çağrısında bulundu.

Yazar Latife Tekin, ünlü şairin çalışmalarında her zaman kendisine yardım ettiğini belirterek, “Gümüşlük Akademisi’nin kurulmasında bize destek verdi. O, dünyaya şiiriyle sinmişti. Öldüğünü kimse söyleyemez” dedi. Şair Lale Müldür, İlhan Berk’in yenilikçi, çevreyi ve insanları çok seven bir şair olduğunu ifade etti. Törende ressam Turan Erol da İlhan Berk ile 1960 yılından beri dost olduklarını belirterek, “Türk şiirinin büyük yenilikçisi İlhan Berk, yaşam tarzı ile de bizlere örnek oldu. Hepimizi Bodrumlu yapan odur. Şairliğinin yanı sıra ressamdır da. Üstelik herkesten cesur bir ressamdır” diye konuştu.

Meclis Salonu’ndaki törenin ardından Berk için Bodrum’daki Adliye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, oğlu Ahmet Berk, yakınları, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, yakın dostu şair Ahmet Güntan, sanatçı dostları, sevenleri ve yurttaşlar katıldı. Berk’in cenazesi omuzlarda karanfil ve alkışlarla cenaze aracına yerleştirildi. Berk’in cenazesi, Bodrum’daki Türbe mezarlığında toprağa verildi. Berk, yaklaşık 40 yıldır Bodrum’da yaşıyordu.

Cumhuriyet - 31.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.