İlhan Selçuk Hak'ka Yürüdü

İlhan Selçuk Hak'ka Yürüdü

İLHAN SELÇUK HAK'KA YÜRÜDÜAlevi Bektaşi Federasyonu, İlhan Selçuk'un ölümüyle ilgili yaptığı yazılı...

A+A-

İLHAN SELÇUK HAK'KA YÜRÜDÜİLHAN SELÇUK HAK'KA YÜRÜDÜ

Alevi Bektaşi Federasyonu, İlhan Selçuk'un ölümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada başsağlığı dileklerinde bulundu. Federasyon adına açıklama yapan Genel Başkan Ali Balkız şunları söyledi:


İLHAN SELÇUK HAK’KA YÜRÜDÜ

"O bizim İlhan Abimizdi.

Anlattıkları, yazdıkları, yaşadıklarıyla öğretmenimizdi. Yeri geldi darbecileri yargıladı, yeri geldi darbeciler onu yargıladı. Onca işkenceye karşın boyun eğmedi.

Hep halktan yana, haktan yana oldu. Alevi-Bektaşi felsefesini içselleştirmiş bir derviş oldu çoğu kez.  Kalemi, duygulu ve yalındı. En sert konuları bile incelterek öyle bir PENCERE açardı ki; zındık olanlar anlamazdı sadece.

Gönlümüzde açtığı PENCERE hep açık kalacak, Hünkâr’ın kucağında Aslanla, Geyik’in arasında, Turhan ve Mahzuni kardeşlerinin yanında ışık olacak.

Başımız sağolsun.

Alevi Bektaşi Federasyonu

Yazar İlhan Selçuk hayata veda etti

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve yazarı İlhan Selçuk tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti.

İnsanlar; sözleriyle, yazdıklarıyla ve yaptıklarıyla benliklerde yer alır ve anılır.

İlhan Selçuk: 85 yıllık yaşamında insanlık adına çok önemli çalışmaları yapmış, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkıları olmuş bir düşünürümüzdü.

Söyledikleriyle, yazdıklarıyla ve yaptıklarıyla insanlık adına, doğa adına çok önemli katkıları olmuş bir yazarımızdı. Türkiye'nin tam anlamıyla demokratikleşmesi için tuttuğu ışık yanmaya devam edecektir.

Avrupa Alevi Hareketinin 1993 yılından beri yürüttüğü çalışmalara da önemli katkı sunmuştur. Alevi toplumuna verdiği hizmetinden dolayı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm sevenlerinin başı sağolsun

Almaya Alevi Birlikleri Federasyonu

Köln, 22 Haziran 2010

KAYNAK: Alevihaber.com - 22.06.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.