İlim Yayma, yeşil alana imar istedi

İlim Yayma, yeşil alana imar istedi

İlim Yayma, yeşil alana imar istediÜsküdar'daki 11 dönüm park alanının kullanım hakkı İlim Yayma Cemiyeti'ne bağışlandı....

A+A-

İlim Yayma, yeşil alana imar istediİlim Yayma, yeşil alana imar istedi

Üsküdar'daki 11 dönüm park alanının kullanım hakkı İlim Yayma Cemiyeti'ne bağışlandı. Cemiyet de imar planlarının değiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu

Bazı AKP'lilerin de yönetiminde bulunduğu İlim Yayma Cemiyeti, Üsküdar Kısıklı'da kullanım hakkına sahip olduğu 11 dönüm arazinin "kentsel park" olarak görünen imar planlarını değiştirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne başvurdu.

Araziye kültürel tesis ve öğrenci yurdu yapmak isteyen İlim Yayma Cemiyeti'nin başvurusu reddedildi. Ancak cemiyetin bazı değişikliklerle yeniden başvuruda bulunabileceği öğrenildi.

Üsküdar Burhaniye Mahallesi 210 pafta, 726 ada, 1 parsel sayılı yerle ilgili plan değişikliği teklifi geçen salı günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü.

Vakıftan cemiyete bağış

Teklifle ilgili hazırlanan raporda yer alan bilgilere göre, Hakkı Demir Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, mülkiyetindeki 11 bin 170 metrekarelik arazinin intifa (kullanım) hakkını, 49 yıllığına bedelsiz olarak İlim Yayma Cemiyeti'ne devretti.

İlim Yayma Cemiyeti de imar planlarında "kentsel park" ve yolda kalmakta olan arazinin imar planlarını değiştirmek için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Arazinin "Özel sosyal kültürel tesis" alanına alınmasını isteyen cemiyetin, teklif plan notunda şöyle deniyor:

"Özel sosyal kültürel tesis alanında, yapılanma koşullarına uymak şartıyla, kültür merkezi, kütüphane, müze, sergi-konser-konferans salonları gibi kültürel yapılar, teknik eğitim merkezi, öğrenci yurdu, bilgi beceri-meslek edindirme kursu vb. gibi eğitim yapıları yapılabilir."

Uygun görülmedi

İlim Yayma Cemiyeti'nin teklifi hakkında, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili müdürlükleri, "Plan kararlarını ve bütünlüğünü bozucu, yeşil alanları azaltıcı, nüfus ve yapı yoğunluğunu artırıcı, emsal teşkil edici olması nedeniyle müdürlüğümüzce uygun görülmemektedir" görüşünü Belediye Meclisi'ne bildirdi.

Ayrıca, eğimden doğacak bodrum katların inşaat hesabına dahil edilmemesinin de yasalara aykırı olduğuna dikkat çekildi. Meclis de teklife uygun görüş vermeyen İmar Komisyonu'nun raporunu kabul etti.

"Hakkı Demir Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı" yetkilisi ve Demir İnşaat Sanayii ve Ticaret'in Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Demir, arazinin İlim Yayma Cemiyeti'ne okul yapılmak üzere devredildiğini söyledi. Demir, "Arazinin üzerinde gecekondular vardı. Biz vatandaşla karşı karşıya gelmek istemedik. Plan değişikliği teklifiyle bir alakamız yok" dedi.

Cemiyetteki tanıdık isimler

Başkanlığını avukat Hamza Akbulut'un yaptığı cemiyetin yönetim kurulu listesinde Beykoz Belediyesi'nin kapatılan eski başkanlarından Yücel Çelikbilek de yer alıyor. AKP'den Beykoz Belediye Başkanlığı aday adayı olan Çelikbilek halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde "Mahalli İdareler Koordinatörü" olarak görev yapıyor.

Yasin el Kadı'nın Türkiye'deki ticari faaliyetleriyle ilgili haberlerde adı sık sık gündeme gelen Fatih Saraç da Cemiyet'in "Planlama ve Yatırımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı". Saraç, Cüneyd Zapsu'nun birçok şirketinde yönetici.

Mehmet Demirkaya - İstanbul
MİLLİYET - 30 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.