İlk adım Madımak

İlk adım Madımak

İlk adım Madımak Hükümet, Alevi açılımında ilk adımı, 35 sanatçı ve aydına mezar olan Madımak Oteli’yle atmaya hazırlanıyor.Alevilerin...

A+A-

İlk adım Madımakİlk adım Madımak
 
Hükümet, Alevi açılımında ilk adımı, 35 sanatçı ve aydına mezar olan Madımak Oteli’yle atmaya hazırlanıyor.

Alevilerin matemde olacağı ve aralık sonuna rastlayan Muharrem ayına yetiştirilmeye çalışılan bu adımla, Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının kapatılıp müzeye dönüştürülmesi planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP’nin Alevi açılımının mimarı olan Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nu perşembe günü makamına çağırarak, Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile birlikte hemen çalışmaya başlamaları talimatını iletti. Kulislerde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mesajı olarak algılanan bu görevlendirmenin ardından konuşan Çamuroğlu, "Dün gece (önceki gece) son 1.5 yılın en rahat uykusunu uyudum. Bu işin gerçekleşeceğine olan inancım çok arttı" dedi. Çamuroğlu, Yazıcıoğlu ile hemen bu hafta bir araya gelip çalışmaya başlayacaklarını. bu alanda atılacak adımları, CHP ve MHP de dahil bütün partiler ile Alevi kesimin bütün örgütlerinin önerilerini alarak birlikte oluşturmak istediklerini de söyledi.

İlk müjde Muharrem’de

Alevilerin de bir bakanlık bünyesinde kurumsal olarak temsil edilmesi, zorunlu din dersinin kaldırılması, Cemevlerine ibadethane statüsü tanınması ve camiler gibi su ve elektrik teşvikinden yararlandırılması, Alevi Dedelerine maaş ve sosyal haklar tanınması gibi adımlar üzerinde duruluyor. Çamuroğlu, ilk adımın Madımak Oteli’yle ilgili atılabileceğini de belirterek, "Alevi kardeşlerimize ilk müjdeyi, Muharrem matemi sırasında verebiliriz" dedi.
 
Turan YILMAZ / ANKARA - HÜRRİYET - 23 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.