İlkokul öğrencisine dini hikâye kitabı

İlkokul öğrencisine dini hikâye kitabı

İlkokul öğrencisine dini hikâye kitabı SUADİYE’DE Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu’nda birinci sınıf öğrencilerine...

A+A-

İlkokul öğrencisine dini hikâye kitabıİlkokul öğrencisine dini hikâye kitabı

SUADİYE’DE Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu’nda birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan öykü kitabı, velilerin tepkisine neden oldu. Okul yönetiminin kitap dağıtılmasını yasakladığı halde sınıf öğretmenlerinden A.Y., öğrencilere “Somon Simsim Allah’ın Selam ismini öğreniyor / Allah’ın İsimlerini Öğreniyorum” adlı öykü kitabını dağıttı.

BİLİMSEL İÇERİK YOK

Bir somon balığının macerasının anlatıldığı kitapta 7 yaşındaki çocuklara bilim merakı aşılanması gerekirken tam tersi yapılarak inanç yüceltiliyor. Kitapta bir tatlı su balığı olan somonun denizde de yaşayabilmesi ve nehir akıntısının ters yönünde yüzebilmesi “Anlamakta zorlandığım bu yetenekler bize Allah tarafından verilmiş” denilerek açıklanıyor. “Herkesten çok Allah’a güven. Yalnızca ondan yardım iste. Biricik Rabbimiz Selam’dır” gibi ifadelerin yer aldığı kitabın 7 yaşındaki öğrencilere dağıtılmasına tepki gösteren öğrenci velilerinden biri, “Çocuğa doğaya ilişkin olayların bu şekilde öğretilmesi kabul edilebilir mi? Biz çocuklarımıza bilim merakı aşılansın diye okula gönderiyoruz. Bu durum kabul edilemez” dedi. Öğretmenin velilelere, “Kitabı yönetim istediği için dağıttım, çocuklarınıza okutmadan kenara koyun” dediği ileri sürülürken, okul yönetimi iddiaları reddetti.

Süleyman ARIOĞLU
AKŞAM - 8 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.