İmam Görevden Alındı

İmam Görevden Alındı

İMAM GÖREVDEN ALINDI : 'Çalışan kadın aldatır' sözüne soruşturma İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı,...

A+A-

İmam Görevden Alındı

İMAM GÖREVDEN ALINDI : 'Çalışan kadın aldatır' sözüne soruşturma
 
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "çalışan kadınların nefsine hâkim olamayıp kocasını aldatacağını" savunan Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii imamı Hasan Hakyemez'i görevden alarak hakkında soruşturma başlattı.

Çağrıcı, dün konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada Hakyemez'in 28 Aralık 2007 ve daha sonraki tarihlerde basında çıkan, çalışan kadınları aşağılayıcı mahiyetteki sözlerinin, herkes gibi müftülük ve mensuplarını da derinden üzdüğünü vurguladı. Çağrıcı şunları kaydetti: "Bu sözler, hem kadınlarımıza hakaret ve saygısızlık, hem de 1400 yıl önce kadın haklarının sözünün bile edilmediği bir çağda kadın haklarını ve kadına saygıyı kutsal kitabında ve peygamberinin dilinden ortaya koymuş olan yüce dinimize karşı bir iftira olarak değerlendirilmiştir."

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, "Çalışan kadınlar aldatır" diyen imam Hasan Hakyemez'e en ağır cezanın verilmesini istemişti. Üskül, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'yı telefonla arayarak "O imam artık o görevde kalmamalı" demişti.

İSTANBUL Milliyet - 6 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.