İmam Hatip Liseleri Derhal Kapatılmaldır

İmam Hatip Liseleri Derhal Kapatılmaldır

    BASINA VE KAMUOYUNAAKP’nin Has Adamı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN’dan Büyük İtirafTÜRKİYE BU “CEHENNEM...

A+A-

  İmam Hatip Liseleri Derhal Kapatılmaldır   İmam Hatip Liseleri Derhal Kapatılmaldır

BASINA VE KAMUOYUNA

AKP’nin Has Adamı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN’dan Büyük İtiraf

TÜRKİYE BU “CEHENNEM ÇİÇEĞİ”NDEN ARTIK KURTULMALIDIR!

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN'ın CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce ile Meclis’teki sohbetinde, İmam Hatip Liseleri’ni kastederek “Gerekirse bu zıkkımları da kapatalım” biçimindeki sözleri “mızrağın çuvala sığmadığının, sığdırılamadığının” açık itirafıdır.

Kuruldukları günden bu yana müslümanların gereksinim duyduğu sözümona din adamlarını yetiştirdiği iddia edilen, gerçekte ise devlet vesayetinde bir Hanefilik inşasından ve giderek belirli bir ideolojinin fidanlığı olmaktan başka bir işlev üstlenmeyen, ülkemizin başına sarılan türban sorunu gibi bir çok sorunun asli kaynaklarından biri olan ve başlangıcından bugüne Türkiye'deki eğitim sistemini ve siyasal hayatı “zehirleyen”

İMAM HATİP LİSELERİ DERHAL KAPATILMALIDIR!

İMAM HATİP LİSELERİ EĞER MESLEK LİSESİYSE DERHAL KAPATILMALIDIR, ÇÜNKÜ

Bu liselerde Hanefi inancını yalnızca belirli bir biçimde anlamlandırmaya dönük bir mesleki eğitim verilmekte ve yalnızca bu daraltılmış alana dönük olarak meslek mensupları yetiştirilmektedir. Bu halde, yalnızca belirli bir inançlılar grubunun gereksinimlerinin mali külfetini, bu ülkenin, Alevilerinin, Şiilerinin, Şafiilerinin, Bahailerinin, Katoliklerinin, Ortodokslarının, Protestanlarının, Gregoryenlerinin, Musevilerinin, Süryani ve Ezidilerinin, nihayet Tanrı ile insan arasına kimsenin giremeyeceğine  içtenlikle inanarak bunun gereğini yerine getiren Hanefilerinin ve ateistlerinin sırtına yüklemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu uygulama ne laik olduğu iddia edilen bir devletin karakterine, ne temel insan haklarına, ne de vicdana uygundur! Bu uygulama diğer inanç gruplarının ve inançsızların açıkça yok sayıldığı büyük bir ayrımcılık örneğidir! Bunun aksini savunanlar, bu durumda diğer tüm inançlılar için de devletin meslek lisesi kurması gerektiğini de savunmak zorundadırlar!

O HALDE İMAM HATİP LİSELERİ DERHAL KAPATILMALIDIR!

İMAM HATİP LİSELERİ EĞER MESLEK LİSESİYSE DERHAL KAPATILMALIDIR, ÇÜNKÜ
 
Bu liseler içtenlikli Hanefi inançlı yurttaşlarımızın inaçlarını devlet vesayetine sokmakta, inançlarını özgürce öğrenmelerini, tecrübe etmelerini engellemekte, bu yurttaşlarımızın inançlarına gündelik politikanın önceliklerini dayatmaktadır. Her fırsatta ve zeminde Türkiye'de müslümanların özgür olmadığından, ezildiğinden dem vuranların öncelikle savunmak zorunda olduğu şey, eğer bu özgürlüğü tehdit eden devletse devletin inanç sınırları dahilinde dinden elini çekmesi gerektiğidir. Bunun ilk adımlarından biri, inanç özgürlüğünün içtenlikli ilk hamlelerinden biri bu liselere karşı çıkmaktır!
 
BU NEDENLE İMAM HATİP LİSELERİ DERHAL KAPATILMALIDIR!
 
İMAM-HATİP LİSELERİ MESLEK LİSESİ DEĞİLSE DERHAL KAPATILMALIDIR, ÇÜNKÜ

 
Bu haliyle bu liseler ülkemizdeki öğrenim birliğini bozan, mesleki eğitimle hiçbir ilişkisi kalmamış, bir siyasal idelojinin arka bahçesine dönüşmüş, eğitim sistemimizi yıllardır içten içe kemiren, siyasal hayatımızı bir zakkum gibi zehirleyen bir ura dönüşmüş bulunmaktadır
 
BU NEDENLE İMAM HATİP LİSELERİ DERHAL KAPATILMALIDIR!
 
Bizler, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKTD) olarak, bütün inançlı, inançsız yurttaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu İmam Hatip Liseleri’nin Kapatılması için demokratik tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz.
 

Tekin ÖZDİL                                 Ercan GEÇMEZ
HBVKTD Genel Başkanı                   HBVAKV Genel Başkanı

ALEVİ HABER AJANSI - 23 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.