İmam Hatip öğrencilerine 'ücretsiz servis' ayrıcalığı

İmam Hatip öğrencilerine 'ücretsiz servis' ayrıcalığı

İmam Hatip öğrencilerine 'ücretsiz servis' ayrıcalığı     DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, AKP'li...

A+A-

İmam Hatip öğrencilerine 'ücretsiz servis' ayrıcalığıİmam Hatip öğrencilerine 'ücretsiz servis' ayrıcalığı   
 
DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, AKP'li Pendik Belediyesi'yle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Ağırbaş, Pendik Belediyesi'nin sadece İmam Hatip öğrencilerine ücretsiz servis hizmeti verdiğini ve bu uygulamadan devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin yararlandırılmadığını bildirdi.

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde AKP'li Pendik Belediyesi hakkındaki "ayrımcılık" iddialarını gündeme getirdi. Ağırbaş, İstanbul Pendik Belediyesi'nin İmam Hatip Liseleri ile devlet okulları arasında "ayrımcılık" yaptığını öne sürdü. Ağırbaş, AKP'li Pendik Belediyesi'nin sadece İmam Hatip öğrencilerine ücretsiz servis hizmeti verdiğini, uygulamadan devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin ise yararlandırılmadığını savundu.

AKP'li belediyelerin sık sık bu tür uygulamalara imza attığını ifade eden Ağırbaş, Pendik Belediyesi'nin İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilere yönelik "ücretsiz servis" uygulamasından devlet okullarındaki öğrencileri yararlandırmamasının da bunun örneği olduğunu kaydetti.

Uygulamanın "Anayasa'nın eşitlik ilkesi"ne aykırı olduğunu belirten Ağırbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de bakana şu soruları yöneltti: "Pendik Belediyesi'nin ücret servis hizmetinden sadece imam hatip öğrencilerinin yararlandırıldığı ve servislerin bu öğrencilere tahsis edildiğinden haberdar mısınız? Pendik Belediyesi, ücretsiz servis hizmetini engelli ve yoksul ailelerin çocuklarına da vermekte midir? Belli okul öğrencilerinin böyle bir uygulamayla kayırılmasını doğru bulmakta mısınız? Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olarak gerçekleştirilen bu olayla ilgili müfettiş görevlendirecek misiniz?"

EVRİN GÜVENDİK ANKARA
12.12.2007 - BİRGÜN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.