İmam Hatip'lerde Leonardo Da Vinci hazırlığı

İmam Hatip'lerde Leonardo Da Vinci hazırlığı

İmam Hatip'lerde Leonardo Da Vinci hazırlığı İmam Hatip Liseleri, din öğretimi açısından eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla...

A+A-

İmam Hatip'lerde Leonardo Da Vinci hazırlığı İmam Hatip'lerde Leonardo Da Vinci hazırlığı

İmam Hatip Liseleri, din öğretimi açısından eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen Leonardo Da Vinci ve Comenius programları için proje hazırlayacak

ANKARA - İmam Hatip Liseleri, din öğretimi açısından eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen Leonardo Da Vinci ve Comenius programları için proje hazırlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, Türkiye’nin AB üyeliğine adaylığı alanından sistematik ve yoğun uluslararası hareketlilik imkanlarının ortaya çıktığını açıkladı. Aycan, İmam Hatip liselerine gönderdiği yazıda, Ulusal Ajans tarafından koordine edilen AB eğitim ve gençlik programları ile öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin proje hazırlama ve kurumları tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek, Comenius programının din öğretimi açısından okullarda eğitim kalitesinin artırılmasını amaçladığını bildirdi.

Programın Avrupa’daki din öğretimi boyutunu güçlendirmeyi amaçladığını kaydeden Aycan, programın ayrıca ülkeler arasında işbirliğini geliştirdiğini ve din alanında çalışan personelin mesleki bilgisine katkı sağladığını söyledi.

Proje hazırlayacaklar

Aycan, program ile kültürler arası diyalog çalışmalarının desteklendiğini belirterek, “Bu bağlamda, İmam Hatip Liselerinin söz konusu programlardan yararlanabilmeleri için Leonardo Da Vinci ve Comenius programları kapsamında projeler hazırlamaları yararlı görülmektedir" dedi. Aycan, bu konu üzerinde tüm İmam hatip liseleri yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin proje hazırlamalarını istedi.

2013’e kadar 30 bin projeye hibe verilecek

Leonardo Da Vinci Programı’nda meslek liseleri ve mesleki eğitim kuruluşları başta olmak üzere belirli bir meslek alanında eğitim projesi planlayan, kamu ve özel dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve şirketler proje sunabiliyor. Geçtiğimiz yıl 401 projenin kabul edildiği programda 2013’e kadar 3 bin projeye destek verilmesi ve bu projelerden 30 bin kişinin yararlandırılması hedefleniyor.

Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki Comenius (Okul Eğitimi) programı anaokulundan üniversiteye uzanan geniş bir yelpazede uluslararası çalışmayı mümkün kılıyor ve üretilen projelerle kurumların yönetim ve eğitim kalitelerini artırmasını sağlıyor.

AB 70 milyon avro bütçe ayırdı

AB’nin Eğitim ve Gençlik Programları içeresinde Comenius ve Leonardo da Vinci programlarının yanı sıra Hayatboyu Öğrenme Programı, Yükseköğretim (Erasmus) ve Yetişkin Eğitimi (Grundtvig) programları da yer alıyor. AB, 2008 yılında Eğitim ve Gençlik Programları için toplam 70 milyon avro bütçe ayırırken, 2013 yılına kadar ise 560 milyon avro hibe etmeyi planlıyor.

RADİKAL - (anka) - 20 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.