İnci Türk Unutulmadı

İnci Türk Unutulmadı

İnci Türk UnutulmadıPSAKD İZMİR ŞUBELERİ İNCİ TÜRK’Ü 16. YILINDA DA YALNIZ BIRAKMADIBalya, Balıkesir'in en küçük...

A+A-

İnci Türk Unutulmadıİnci Türk Unutulmadı

PSAKD İZMİR ŞUBELERİ İNCİ TÜRK’Ü 16. YILINDA DA YALNIZ BIRAKMADI

Balya, Balıkesir'in en küçük ilçelerden biridir. Ana yol üzerinde olmadığı için pek fazla kişinin yolu düşmez bu ilçeye. Küçük ve şirin bir ilçe Balya.

PSAKD İzmir Şubeleri bu şirin ilçede 2 Temmuz Sivas katliamında yitirdiğimiz canlar arasından bir canı, İnci Türk'ü, anmak için bir otobüs dolusu yürekle 12 Temmuz Pazar günü sabahın erken bir vaktinde düştü yola. Katliamın 16.yıldönümünde İnci bekliyordu Pir Sultan dostlarını mezarının başına. Her yıl hiç aksatılmayan ziyaret bu yıl unutulur muydu. Pırıl pırıl parlayan gözlerine bakılacak, yarınlara umut veren yüreğine dokunur gibi dokunulacaktı mezar taşına.

Yol boyu köylerden, Temmuz’un sıcak kavurucu tarlalarına bakarak geçerken, söylenen türküler 33 canımız dan biri olan İnci TÜRK için söyleniyordu. Otobüste sözlüsü Muammer’in ablası ve eniştesi de İnci’yi ziyaret için gelmişti.

Temmuz sıcağı 16 yıl öncesi gibi yakıyordu.

Saçlarına ak düşmüş İnci’nin babası karşılıyor Pir Sultan dostlarını Balya girişinde. Anma kalabalık olacak gözüküyor. İlçeden ve Balıkesir’den gelecek ziyaretçilerle buluşup İnci’ye gitmek için bekleniyor bir bağ evinin otantik avlusunda.

Sağanak yağmur temmuz’un kavurucu sıcağın üzerine bindiriyor tüm gücünü. Kimse aldırmıyor bile yağmura.16 yıldır kızının acısını dindiremeyen İnci’nin annesi gözyaşlarıyla karşılıyor bizi. Hem mutlu hem acılı… Uzun bir kortejle mezarlığın yolu tutuluyor

İnci’in kendi kaleminden çıkan yazısı karşılıyor mezar taşında bizi

"ÖLÜRSEM AÇIK BIRAKIN BALKONU
ÇOCUK PORTAKAL VERİR,
BALKONUMDAN GÖRÜRÜM ONU
ORAKÇI EKİN BİÇER
BALKONUMDAN DUYARIM ONU
ÖLÜRSEM; AÇIK BIRAKIN BALKONU"

İNCİ TÜRK

İnci Türk Unutulmadı

Gören duyan sağanak yağmura aldırmadan geliyor mezarlığa. Pir Sultan dostları mezarının başında yerini almış saygı duruşuna geçiyor. Aliağa Alevi Kültür Derneği ve Eğitim-İş’inde destek sunduğu anmada 100 kişi 33 isimler okunurken tek tek BURADA diyor. İnci TÜRK denildiğinde Kalablık BURADA diye gür bir sesle gürlerken, saçları örgülü küçük bir kız olan İnci, doğduğu sokaklardan koşarak geliyor, 22 yaşında yeni mezun olmuş bir eczacı haliyle İnci, Pir Sultan sevdasıyla saf tutuyor kendi mezarının başında. 22 yıl emek verdim diye ağlamaya başlıyor acılı ana. Duygulu anlar yaşanıyor.

Mezar başında yapılan konuşmalarda 16 yıldır yaşanan acıların son bulmadığı ve katliamcıların bu ülkeyi yönettikleri ifade ediliyor."Unutmayacağız, unutturmayacağız" deniliyor. Değerlerimize sahip çıkarak bu karanlık günlerden kurtulacağız deniliyor.

PSAKD İzmir şubelerinin İnci TÜRK için yapacağı anıt mezara Balya belediye başkanı da destek olacağını söylüyor. 17. yılında da tekrar gelmek için veda edip ayrılıyoruz İnci’nin mezarı başından.

İnci’nin ailesinin ziyaretçilere sundukları lokma ikramından sonra anma etkinliği sona eriyor.

PSAKD İZMİR ŞUBELERİ

KAYNAK : Alevihaber.com - 14 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.