İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nden İzzettin Doğan'a yalanlama

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nden İzzettin Doğan'a yalanlama

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nden İzzettin Doğan'a yalanlamaİngiltere Alevi Kültür Merkezi, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi...

A+A-

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nden İzzettin Doğan'a yalanlamaİngiltere Alevi Kültür Merkezi'nden İzzettin Doğan'a yalanlama

İngiltere Alevi Kültür Merkezi, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın 8 Kasım mitingi ile ilgili Cem TV de yaptığı konuşma üzerine bir açıklama yaptı. Aktarıyoruz:

"Sayın İzzettin Doğan’ın Cem TV de yaptığı bir konuşmada, kurumumuzun adı geçtiği için bir düzeltme yapma ihtiyacı duyduk.

Söz konusu konuşmada İzzettin Doğan “Sayın Ali Balkız İngiltere’de 3000 üyesi olan Cemevine baskılar kurdurma suretiyle gitmiş bir konuşma yapmış ve bu konuşmasında Alevilik adına yaptığım eylemlerin amacı Kürtlerle Alevileri birleştirmektir demiş” diye bir ifade kullandı. İsteyenler Youtube dan “Cem Vakfı mitinge neden katılmadı” yazarak bu konuşmayı dinleyebilirler.

Bizler İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yönetimi olarak ve olayın canlı tanıkları olarak sayın İzzettin Doğan’ın bu söylediklerinin doğru olmadığını belirtiyoruz. Sayın Ali Balkız Kurumumuza kısa bir başsağlığı ziyaretinde bulunmuştur ve böyle bir söylemi olmamıştır.

Alevilik inancında en önemli öğreti “Eline, beline, diline sahip ol” anlayışıdır. Bir Alevi lideri olan Doğan’ın da konuşma yaparken yalan yanlış duyumlarla iftira değil gerçeğin peşinde olmasını beklerdik.

Basına, kamoyuna ve tüm canlara duyurulur. 

İsrafil Erbil
İngiltere Alevi Kültür Merkezi
Ve Cemevi Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 13 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.