İnsan okur ama MEB okutmaz!

İnsan okur ama MEB okutmaz!

İnsan okur ama MEB okutmaz!Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlığın internet ağında insanokur.org sitesinin erişimini yasakladı. Neden olarak ise "sakıncalı...

A+A-

İnsan okur ama MEB okutmaz!İnsan okur ama MEB okutmaz!

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlığın internet ağında insanokur.org sitesinin erişimini yasakladı. Neden olarak ise "sakıncalı içerik" gösterildi. insanokur.org Yayın Kurulu, kitapseverleri yasağın kalkması için MEB'e şikayet maili atmaya çağırıyor.

2007 yılından bu yanan yayında olan ve binlerce kitabı kitapseverlere tanıtan insanokur.org sitesine erişim Milli Eğitim Bakanlığı internet ağında yasaklandı.

Yasaklama nedeni 'sakıncalı içerik'

MEB’in internet erişimi sağladığı bilgisayarlardan www.insanokur.org/ sitesine girilmek istendiğinde açılan sayfada “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığının isteğiyle Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.” ifadesi yer alıyor.

"Hukuki süreç işlemeden yasaklandı"

insanokur.org sitesi yayın kurulu yaptığı açıklamada, site engellenirken kendilerine bilgilendirme ya da uyarı yapılmadığını ve "sakıncalı içerik"ten ne kastedildiğini anlamadıklarını açıkladı. Yasaklama ile ilgili de herhangi bir hukuki süreç işletilmediği belirtildi.

"Bakanlıktan açıklama bekliyoruz"

Açıklamada ayrıca "insanokur.org’un kurulmasının temel amaçlarından biri, ülkemizde her geçen gün okuma oranının düştüğü gerçeğinden yola çıkarak insanlara okumayı sevdirmektir. Ve bize göre insanları okumaya özendirmek, bilgilendirmek, bilinçlendirmek 'sakıncalı' değildir. Bu nedenle Dünya ve Türkiye edebiyatının yapıtlarını tanıtırken okumayı özendirici ve insani değerleri esas alan duyarlılığımıza hep özen gösterdik. Örneğin kitap sitelerinin çoğunda bulunmayan yaş kategorilerine göre çocuk kitapları bulunmaktadır. Çocuklarımızı zararlı etkilerden korumayı, onları bilinçlendirmeyi toplumsal bir görev olarak görmekteyken Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'sakıncalı içerik' ibaresini şaşkınlıkla karşılamaktayız. Ve Bakanlığın biz kitapseverlere bir açıklama yapmasını beklemekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Kitapseverlere çağrı

Sitenin yayın kurulu tüm kitapseverleri MEB'e şikayet mailleri atmaya çağırdı:

"Milli Eğitim Bakanlığı’ndan insanokur.org’a erişiminin engellenmesinin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Siz dostlarımızdan etkinliğimizi; facebook, Twitter vb. araçlarla profilinizde paylaşarak, arkadaşlarımıza duyurarak destek olmanızı rica ediyoruz.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın " http://www.meb.gov.tr/BilgiEdinme/bilgiedinme.asp# " linkine yasağın kalkmasına yönelik şikayetlerinizi bildirebilirsiniz."

(soL - Haber Merkezi) - 24.12.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.