Binali İpek

Binali İpek

İnsanlık, Siyaset ve Cinayet

A+A-
Siyasetin tarihçesi incelendiğinde bir çok kanlı olaylarla karşılaşırsınız.
Siyasetine uymuyanı,hedef göstermek sureti ile canını alma pahasına, bertaraf etmek,kişinin konumlandığı siyasal fikir açısından normal sonuç olarak görülebilir.
Insanlık gelişme evrelerini yeterince tamamlayabilseydi,elbette böyle bir durum en az ,çok ender yaşanan, yaşandığında cümle insanlık aleminin tepkisini çekerdi.
Gelişmemiş topluluklarda, bu tür siyasal cinayetlerin en barbar, toplu kıyımlarla gerçekleştiğinide günümüzde görüyor ,duyuyor,yaşıyoruz.!
Bu durum gelişmiş toplumlarda da henüz aşılmış değildir . Benzer vahşetleri modern toplumlardada muhtevası farklıda olsa görüyoruz
Siyasal argüman üretilerek nerdeyse her Coğrafyada insanlık Irkçılık sorunu yaşıyor,ağır bedeller ödüyor.
Irklar,Coğrafya farklılıkları,Ten, Kültür, Din farkı,inançsal algı farkı, dil farkı, cinsiyet farkı, insanlığın biribirini boğazlamasına gerekçe yapılıyor.!
Dünya genelinde bakıldığında kitlesel olarak, Budizim, Hıristiyanlık,İslam, Musevilik, vs. Dinleri görürüz.
Tarihin derinliklerinden günümüze bu dinlerin mensuplarının,siyasal, inançsal önderliğini yapanlarca, savaşlar kırımlara , gerekçeleri kolay bulmuşlardır.
Keza ideolojilerde, bu vb durumların, benzer sonuçların üretilmesinin gerekçesi olmuştur.
Savaşlar, cinayetlerin kanıksandığını, insanlık yaşayarak,ağır bedeller ödüyerek halen sorunlarını haledemediği kitlesel kıyımlardır.!!
Kadim Alevi YOL öğretisinde, insanların konuşarak,rızalık vererek,alarak,hak, hakikat darına durarak ,özüne nazar kılarak gerçeğe hü (evet) der.!!
Yol'un toplumsal yapı harcı insan merkeze konarak betimlenmiştir.!
Canlı ,cansıza haktan varlık olarak algılıyan ,saygı duyan hakkını gözeten, rızalığına önem veren ,her daim barışa,hoşgörüye bağlı kalmayı esas almaktadır.
Üst,alt,elit,cinsiyet farklılığı nitelemesi YOL inancına aykırıdır.!
Her birey CAN,dır.!
YOL doğaya ve doğadaki tüm Canlara karşı kutsayan,muhabbet duygusunu önermektedir.
Dünyada eksik olmayan savaşlar,gerekçesi ne olursa olsun her türden cinayetlerin Insanlığa karşı işlenen suçlardır.!Kadim YOL öğretisinde buna karşı durmak ,çözümleri en adil vicdani olmasına taraf olmak gerekmektedir.
Kadim YOL, umuz
Ülkemizde devam eden zulüm düzeni, Dünyada Egemenlerin kurdukları insanlığı ve her türden canlının yaşamına yönelik barbar sömürü elbette karşsında olmamızı gerektiren, bunu yaparken karşıtına benzemeyen duruşun,davranışın ,aklın bizde oluşunu istemektedir.
İşte tamda bu durumda Alevi hareketinin, dünya insanlığının,doğasının ihtiyaçları karşsında pozsisyonu net anlaşılabilir olmalıdır.
Avrupada ve Dünyadaki gelişen İslami terör, onun karşsında geliştirilen İslam fobi Irkçılık vs.etkenlerinin bir birini besleyen bir siyasetin ürünü olduğunu bunu Dünya egemenlerin sömrüsüne siyasetine dayanak olduğunu bilinmelidir.
Fillerin tepişmesinde çimenler ezilecektir.
Geniş halk yığınlarının bundan ciddi zararlar göreceği bir realitedir.
Aleviler, Alevi örgütleri Özelikle Alevi diasporası etkin mücadeleci kampanyalarla insanlığa barış ve kardeşliğin önemini Israrla anlatmalıdır.
Bizler ancak ve ancak hak ve hakikate bağlı barışın kardeşliğin tarafı olabiliriz.!
Gerçeklerin demi devranına
Aşk ile...
30.10.2020
Binali ipek
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.