İnsanlık Tarihinin Utanç Sayfası "Halepçe Katliamı"

İnsanlık Tarihinin Utanç Sayfası "Halepçe Katliamı"

İnsanlık Tarihinin Utanç Sayfası "Halepçe Katliamı"İnsan Hakları Derneği "Halepçe Katliamı"nın yıldönümü...

A+A-

İnsanlık Tarihinin Utanç Sayfası "Halepçe Katliamı"İnsanlık Tarihinin Utanç Sayfası "Halepçe Katliamı"

İnsan Hakları Derneği "Halepçe Katliamı"nın yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aktarıyoruz:

"16 Mart 1988 günü Halepçe’de bir katliam yaşandı. Katliam klasik silahlarla gerçekleşmedi. Kimyasal ve biyolojik silahlar kullanıldı. Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Halepçe halkı katledildi. Bu katliam insanlık tarihinin utanç sayfasına “Halepçe Katliamı” olarak geçti.

Halepçe’nin, sokaklarda zehirle öldürülmüş 5000 in üzerinde yaşlı, genç, kadın, erkek ve çaresiz çocukların fotoğrafları ile insanlık irkildi, ancak ne yazık ki bu insanlık trajedisine ne uluslararası kurumlar yeterli tepkiyi gösterdi nede dünya kamuoyu.

Bugün Saddam artık yok. Fakat başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde savaşlar ve katliamlar hala devam ediyor. Bu durum, toplu katliamlar, savaşlar, işkenceler ve tecavüzler gibi insanlık suçlarının; bir ülkeye, bir iktidara ya da bir döneme özgü olmadığını gösteriyor. Ülkeler arasındaki silahlanma yarışı bütün hızıyla devam ediyor. Dünya kaynaklarının önemli bir bölümü silahlanma ve savaşlara ayrılıyor. Barış talepleri ve çabaları ne yazık ki etkili olmuyor. Farklı renklerin, dillerin ve kültürlerin bir arada ve barış içerisinde yaşamasına olanak sağlayacak adaletli bir toplum ve dünya düzeni özlemleri sürüyor.

İnsan Hakları Derneği olarak, savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Başka Halepçeler yaşanmasın diye, savaşlara ve işgallere son verilsin diye, azınlıklar ve farklı kimlikler üzerinde baskı ve zulüm uygulanmasın diye; eşitlik için, barış için, kardeşlik için mücadele ediyoruz, edeceğiz.

Halepçenin ve diğer katliamların, dünyadaki ve ülkemizdeki faili meçhul cinayetlerin, kayıpların, işkencelerin, savaş ve saldırı emri verenlerin yargılanmasını ve böylece adaletin ve hukukun üstünlüğünün yerine getirilmesini istiyoruz.

Dünya halklarının yaşam hakkına böylesi zalimane tecavüzlerin sorumlularından hesap sorabilecek Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) statüsünün başta ABD olmak üzere, tüm devletlerce onaylanmasını istiyoruz. Halklara karşı suç işleyen, hangi devletin yöneticisi olursa olsun yargılanması gerekir.

Savaşa Hayır!

Katliamlara Hayır!

İşgale Hayır!

Halepçeler Unutulmasın!

Biyolojik, Kimyasal Ve Nükleer Silahların Üretimi, Bulundurulması Ve Kullanılması Yasaklansın!

Başka Halepçeler Yaşamak İstemiyoruz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ"

KAYNAK : Alevihaber.com - 16 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.