İpek: ''Humeyni resimleri ile övünen Dersimli "Dede" çocukları Caferilik tuzağına çekiliyor''

İpek: ''Humeyni resimleri ile övünen Dersimli "Dede" çocukları Caferilik tuzağına çekiliyor''

AABF Baden Würtemberg emektarı Binali İpek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Dersimli Dede soylu gençlerin Caferilik tuzağına çekildiğine dikkat çekti.

A+A-

AABF Baden Würtemberg bölgesi emektarı Binali İpek sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme ve güncele kocaman bir ünlem işareti koydu.
Son süreçte babadan miras Alevi İnanç önderliğine soyunan kartvizit Seyid ve Dedelere yönelik birtakım eleştirileri dile getiren Binali İpek özellikle Avrupada yaşayan ve çoğu Üniversite okuyan Dersim kökenli Dede soylu Alevi gençlerin İran Caferilik çemberine alındığını belirtti.

Binali İpek açıklamasında ''Kanının herkesten daha kaliteli olduğuna inanan, bilimi öteleyen, Dedesini İran ve Irak'ta arayan 1936-1938...1942 kadar başına gelmedik kalmayan, yasaklı mazlum Coğrafyanın çocukları İRANLI Caferilerin tuzaklarına çekiliyor. Hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da profil isimlerine Seyyid yazıp Humeyni'nin, Nasrallah'ın resimleri ile övünen "Dede" çocukları Alevi İslam Yolu ikrarı Akademisi, vb yerlerde işbirlikçiler eli ile dimağı kirletilen kişilerin abileri Alevi Hareketinin içinde cirit atıyor..'' dedi.

Binali İpek açıklamanın devamında ''Boy göstermek için birbiriyle yarışır konumlara düşenlere yönelik eleştirilerini ''Dertleri, davası, koltuk, ünvan, popülizm olan, şaklaban takımı ile iyi niyetli gibi davranan Ahmaklar, buna ses çıkarmıyor
Kendini kötü etmiyor...
Mollaların önü açık, kibirli kutsal varlık olarak her naneyi yiyorlar..
YOL diyenler... Seyrediyor seyre devam hadi bakalım... Perşembe'nin gelişi Çarşambadan belli..''
şeklinde açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da yaşayan ve çoğu Üniversite okuyan Dersim kökenli Dede soylu Alevi gençlerinin İran Caferilik çemberine alındığına da dikkat çeken Binali İpek, bu durumu birçok görselle belgeleyerek bu durumun sorumlularının Alevi yapılanmaları içerisinde cirit attığını belirtti.
İlgili sunum ve Alevi kökenli gençlerin hesaplarında paylaştıkları resimleri kanıt olarak sundu.


işte o resimler:
binali-ipek-gorsel-001.jpgyobaz-sia-001.jpghussein-001.jpgsiaci-001.jpg

humeyniciler.jpg

tuncelili-002.jpg
Binali İpek değerlendirmelerini şu şekilde sonlandırdı: Ocaklar bizim tarihimizdir. EVLADI RESUL kelimesi üretilmiş gerçek dışı bir kavramdır. Ocak Pirlerimiz insana bilgi adalet duygusu kadın erkek eşitliği insanı kamil olmayı öğretimize koymuşlar. Ocaklar, soy sopa bakmadan insan yetiştirmiş, Ceberut iktidar sahipleri ile mücadele etmiş Halka öncülük yapmışlardır. Sürülüp katledilmiş müthiş baskılar yaşamışlardır. İçine kapanma Babadan oğula geçme dönemi başlayınca, O dönemin egemenlerinin tuzağına düşen işbirliği yapanlara Devlet erki ile icazet soy secere kütükleri uydurulmuş, İslam şemsiyesi altında yeni sahte bir tarihe sarılmışlar zamanla bu yalana kendilerinde inanmıştır. Kutsal olan insandır. Soy sop aşiret ağası gibi oturup etrafa kendi kendine kutsallık taslamak YOL gereği değil, çıkar gereği, ya da farkında olmadan bilmeden inandığındandır. Ehil olmayan bilgi yerine ezberinde sakladığı cümleler yada Arapça tercüme kimi duaları gülbank diye okuyarak Kendinden menkul alim olmalarını Topluma Yola insana zarardan başka bir şey değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum