İran eleştirilerini 'selefi seviciliği' olarak etiketleyen şiacı misyonerlere kapak

İran eleştirilerini 'selefi seviciliği' olarak etiketleyen şiacı misyonerlere kapak

İran'da yaşayan bir Yarsan (Ehlihak Alevinin) aktarımı. İran'a laf edilmesini selefi seviciliği olarak gören şia sevdalısı kırmalara kapak

A+A-

Aşağıdaki yorumu, Güney Azerbaycan bölgesinde yaşayan İran'lı bir Alevi yazmış.
Cemevlerine çöreklenen, İranlı molla döküntülerinin ajanları, İran'ın Alevilere, Kürtlere, Türklere, Lurlara, kadınlara ve yoksullara uyguladığı dinci faşist baskı ve zulmü inkâr ediyor.

Dahası molla yönetiminin, kendilerini ağırladığı için ne kadar "misafirperver" ne kadar "iyilik meleği" olduğu palavrasını propaganda ediyor. Hiç bir dinci, şeriatçı, yağmacı, katliamcı zihniyet anti emperyalist değildir. Bakın Güney Azerbaycan'lı bir İran Alevisi neler yazmış?

"Nece de biri-birine benzeyir bunlar!!! Her biri bir İŞİD-in lideridir! Alxamneyi İran Şiye İslam Dövleti (İŞİD)-in, Albağdadi is İraq Şam İslam Dövleti( İŞİD)-in xelifesidir! Ancaq bir İŞİD, o birisi İŞİDİ vehşilikde suçlayır... Albağdadinin İŞİD-i baş kesir, adam şallaqlayır, el kesir, adam öldürür ve s.... Sankı İran rejimi heç baş, el, ayaq kesmir, insanları daşqalaq etmir, oruc tutmayanları şeher meydanlarına şallaqlamır. Sankı İrandakı İŞİD ferqli düşünenleri edam etmir. O İŞİD qebirleri dağıdır, bu İŞİD tarixi qalaları, abideleri dağıdır. Erk qalasını Babek qalasını, Tabriz Teatr Salonunun ve... Albağdadininin İŞİD-i mi dağıtdı?! Bütün baxımlardan eyni olan Albağdadinin İŞİD-i ile Xomeyninin İŞİD-nin yalnız bir ferqi var: O İŞİD daha kiçik erazilere höküm sürmeye çalışır, bu İŞİD ise qat-qat böyük erazilere ve milletlere 35 ildir qenim kesilib. Özünü Emir Al mömenin sayan Alxamneyi ile Albağdadini yegane ferqi birinin helelik terorçü bir grupa, o birisinin ise terrorçu bir dövlete başçılıq etmesidir. Bu qeder!!"

A. Tekmil

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.