İran'da da böyle başladı

İran'da da böyle başladı

İran'da da böyle başladı Artık bu olay mahalle baskısı boyutunu aştı. Anadolu'nun her yerinde lokantaların içki ruhsatları iptal...

A+A-

İran'da da böyle başladı İran'da da böyle başladı

Artık bu olay mahalle baskısı boyutunu aştı.
Anadolu'nun her yerinde lokantaların içki ruhsatları iptal ediliyor.
Spor kulüpleri için çıkarılan ‘alkol yasağı’ bahane edilerek birçok eğlence merkezi için kapatma kararı veriliyor.
Bu tabloya her gün yenisi ekleniyor.
İşte son örnek...
Giresun'da zabıta, Plajda isimli filmin afişini sansürleyerek kaldırdı. Benzeri olaylar daha önce de yaşanmıştı...

Giresun Belediyesi zabıta ekipleri, belediye binası karşısındaki panoda yer alan film afişini, müstehcen olduğu gerekçesiyle kaldırttığı iddia edildi. Belediye Başkanı ve Zabıta Müdürü ise ise konudan bilgileri olmadığını söyledi.

Geçen hafta Sinema Best ve G-CITY sinemalarında vizyona giren ‘Plajda’ filminin afişleri, biri Belediye hizmet binasının karşısında bulunan Atapark olmak üzere kentin 3 noktasındaki panolara asıldı. Ancak afişlerden belediye binası karşısında olanı, belediye zabıtasının isteği üzerine dün akşam kaldırıldı. Zabıta ekiplerinin dün akşam sinemaya gelerek afişlerin kaldırılmasını istediklerini anlatan Sinema Best yetkilisi Serdar Işık, “Zabıta memurları halkın afişi şikayet ettiğini, belediyenin tam karşısında olması nedeniyle de Belediye Başkanı Hurşit Yüksel’in talimatı olduğunu söylediler. Biz de dün gece bu afişi kaldırmak zorunda kaldık. Diğer 2 panodaki afişler ise duruyor. Kültür Bakanlığı’nın izni ile basılan afişe bu kadar tepki gösterilmesini anlayamadık” dedi.

İran'da da böyle başladı

BAŞKAN: HABERİM YOK

Giresun Belediye Başkanı AKP’li Hurşit Yüksel ise konu hakkında bilgisi olmadığını ve böyle bir talepte bulunmadığını söyledi. Zabıta Müdürü Mehmet Yılmaz da, konudan bilgisi olmadığını belirterek, “Böyle bir talimat verildiğini hatırlamıyorum. Ancak mesai saati dışında nöbetçi müdür oluyor. O talimat vermiş olabilir” diye konuştu.
‘Plajda’ adlı film her iki sinemada bir hafta daha gösterime devam edecek.    

BÜTÜN AFİŞLER KALDIRILDI

Giresun'da, Sinema Best ve G-CITY sinemalarında vizyona giren 'Plajda' filminin Belediye binası karşısındaki panoda yer alan afişinin müstehcen olduğu iddiasıyla zabıta ekiplerinin isteği üzerine kaldırılmasının ardından diğer panolardaki afişler de kaldırıldı. Fikret Topallı Sokak ve Debboy mevkiinde bulunan panolardaki tüm film afişleri bugün öğle saatlerinde indirildi ve yerleri boş bırakıldı.

Sinema Best yetkilisi Serdar Işık'ın zabıta ekiplerinin dün akşam sinemaya gelerek afişlerin kaldırılmasını istediklerini söylemesine rağmen, her iki sinemanın da sahibi olan Nedim Gülen, haberin bazı internet sitelerinde yayımlanması sonrasında yaptığı açıklamada, "Afişleri kendi isteğimizle kaldırdık" dedi. Gülen, afişlerin bir haftadır asılı olduğunu belirterek, "Film şirketi peş peşe iki ayrı afiş çıkardı. Önce ilk afişi astık. Daha sonra ikincisi geldiğinde de onu tercih ettik. İkinci afiş gelince personele talimat verdim, onları takmalarını istedim. İlk afişte hoş görüntü olmadığı için çıkarttırdım" diye konuştu. Ancak bu açıklamaya karşın panolara yeni afişin de asılmadığı görüldü.

H.Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)
HÜRRİYET - 6 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.