İran`da İç Kargaşa Çıkaran ABD Saldırı Hazırlığında

İran`da İç Kargaşa Çıkaran ABD Saldırı Hazırlığında

ABD`nin önemli gazetelerinden Wall Street, İran`a saldırmak üzere 14 bin yeni ABD askeri gönderileceğini yazdı. Gönderilecekler arasında 10`dan fazla Gemi ve bir çok askeri teçhizat malzemesi de var. Gazete ismini vermediği bir ABD üst düzey yetkilisinin

A+A-

 Haberin ardından henüz bir resmi açıklama gelmedi fakat Denizci Üniforması giyen bir kişinin ABD`nin Havaii eyaletinde bulunan Pearl Harbor-Hiçkam üssündeki askeri tersaneye silahlı saldırı düzenlediği bilgisi geldi. Saldırı sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de intihar ettiği bildirildi.

 

Suudi Arabistan`da bulunan Amerikan Petrol tesisi Aramco`ya Eylül ayında insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenlenmiş oluşan hasar sonucu günlük 5.7 milyon varillik zarara sebep olmuştu.

 

Yine Birleşik Arap Emirlikleri sularında 2`si Suudi Arabistana ait, bir çok ABD tankerleri saldırıya uğramıştı.

 

ABD istihbarat güçleri tarafından İran`da muhalif güçlerin desteklenmesi ile çıkarılan iç kargaşa ile İran`ın Suriye`ye desteği kesilmeye çalışılırken aynı zamanda gücü de zayıflatıldı. Irak`da da çıkarılan iç kargaşa ile ülkeler arası oluşabilecek bir yardımlaşmanın önüne geçilmiş oldu.

 

Trump, daha önce İran`a gönderilen 1.500 ABD askeri için „Çoğunlukla bölgedeki Amerikan güçlerini korumaya yönelik amaçlar için“ diye göstermişti. ABD Savunma Bakanı, Trump`ın aksine asker sevkiyatının „İran`ın bölgede ABD ile müttefiklerine saldırı planlamaya devam ettiğine dair güvenilir istihbarat bulunduğu“ sebebiyle yapıldığını söyledi.

 

Suriye`den çekilen askerler zaten İran`a konuşlandırılmışlardı. Şimdi ABD İran`a 14 bin yeni asker sevkiyatı yapıyor. Nisan ayında İran Devrim Muhafızları`nı „Terör Örgütü“ ilan eden ABD, kendi yarattığı Terör Örgütleri ile Ortadoğu`da Terör estiriyor. Nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Gücü USS Abraham Lincon Uçak Gemisi Taarruz Grubu Basra Körfezi`nde hazır bekliyor. Fakat aynı ABD İran`a Nükleer silahların var deyip 120 bin asker gönderme tehdidi ile saldırma gerekçesi yapıyor.

Hbaer:Özkut Özkan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.