IRKÇILIK SİZİN, İNSANLIK BİZİM OLSUN!

IRKÇILIK SİZİN, İNSANLIK BİZİM OLSUN!

Onlar bizim kardeşlerimizdir! Ikrçı faşist kesimler varsın nefretin temsilcisi olsunlar. Biz insanlığın, halkların kardeşliğinin, farklılıklarımıza saygı duyma temelinde birlikte yaşmanın sesi ve temsilcileri olalım!

A+A-

IRKÇILIK SİZİN, İNSANLIK BİZİM OLSUN!

Etnik kimlikleri yok saymak, onları kendi kültürlerinden koparmak, dillerini ve din inançlarını unutturmak, renklerinden, farklılıklarından ve cinsiyetinden dolayı insanları aşağılamak, onları yok etmeyi amaç edinmek bir merkezinde ırkçılığın olduğu bir insanlık suçudur!

Bizler Aleviler; merkezinde insanın, halkların kardeşliğinin ve farklılıklara hoşgörüyle bakmanın olduğu bir inancın, yolun talipleriyiz! İnancımız gereği ırkçı faşist anlayışın karşısındayız! Bu karşı duruşumuzdan hareketle ırkçı- faşist akımların hedefi olan göçmenlerin, mültecilerin ve bütün ötekilerin yanındayız.

Hiç kimse durduğu yerde yerin yurdun terek ederek göçmen, mülteci olmaz!

İnsanları yurtlarını terk etmek zorunda bırakanlar dünyayı yeniden paylaşmak isteyen, kârları ve çıkarları uğruna halklara ölüm saçan emperyalistler ve onların yerli işbirlikçi uşaklarıdır.. Mültecilerin yaşadıkları dram karşısında ABD ve AB liderleri timsah gözyaşları döküyorlar; yerlerinden, yurtlarından olan, meçhule doğru yüzmek, yürümek zorunda kalan bu insanların yaşadıkları acıları güya paylaşıyormuş gibi rol yapıyorlar. Mültecileri istenmeyen ziyaretçiler ilan edip, yüzlerine kapıyı kapatıyorlar, umursamaz bir şekilde omuzlarını kaldırıyorlar.

Hiçbir göçmen bizim düşmanımız değildir.

Canlar, hiçbir mülteci tehdit değildir. Alevi toplumu göçmenliğinde mültecliğinide kaynağında nelerin olduğunu çok iyi biliyor. Çünkü yaşadıkları baskılardan, maruz kaldıkları toplu katlıymlardan dolayı, sayıs birkaç milyonu bulan Alevi yerini yurdunu tek ederek dünyanı dört bir yanın ya göçmen ya da mülteci olarak gitmek zorunda kaldı.
Biz yol kardeşlerimizde bugünkü mülteciler, göçmenler gibi gittikleri ülklerde çok zorluklar yaşadılar. Bugün ülkemizde bulunan göçmenler bizim yol kardeşlerimizin yaşadıkları trajediyi, acıları bize hatırlatıyorlar. Yerinden yurdundan olan bu mazlum insanlarımız, bir dönemler çok yaygın ve kitlesel bir şekilde bizim yol kardeşlerimizin de yaşadıkları göçmen kamplarını, toplu yemek dağıtımlarını bize hatırlatıyorlar.
Canlar; hiçbir göçmen emekçi, hiçbir mülteci bizim düşmanımız değildir! Onlar bizim kardeşlerimizdir! Ikrçı faşist kesimler varsın nefretin temsilcisi olsunlar. Biz insanlığın, halkların kardeşliğinin, farklılıklarımıza saygı duyma temelinde birlikte yaşmanın sesi ve temsilcileri olalım!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.