İşadamı Polat: Cami değil okul yaptırın

İşadamı Polat: Cami değil okul yaptırın

İşadamı Polat: Cami değil okul yaptırınPolat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Polat, "İşadamları cami değil okul yaptırmalı. İbadet her yerde...

A+A-

İşadamı Polat: Cami değil okul yaptırınİşadamı Polat: Cami değil okul yaptırın

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Polat, "İşadamları cami değil okul yaptırmalı. İbadet her yerde yapılır, ama eğitim her yerde yapılamaz" dedi

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, Palandöken'in karlı doruklarından hayırsever işadamlarına, "Cami değil, okul yaptırın" diye seslendi. Erzurum'a bugüne kadar yaptığı yatırımların 50 milyon doları bulduğunu belirten Polat, "İbadet her yerde yapılır, ama, eğitim yapılamaz. Yeterli eğitim verilemediği için de ülkemizin başı terör belasından bir türlü kurtulamadı" dedi.

Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ı her zaman örnek gösteriyorum. Aydın Doğan ve ailesi, Türk eğitimine çok katkıda bulundu. Hepsi birer karınca gibi çalışıyor. Sadece memleketine değil, Türkiye'nin dört bir tarafına okul ve kız yurdu yaptırdı."

Polat, 8 yıl önce Palandöken Dağı'na 30 milyon dolara mal olan Polat Renaissance Oteli'ni kurdu, Aşkale ilçesine kendi adı verilen bir ilköğretim okulu yaptırdı.

Adnan uzak durmadı

Polat, "İnsanların sadece 5 vakit namaz için gittiği camiler kaloriferli. Çocukların gün boyu doldurduğu okullar ise sobalı. İbadet her yerde yapılır ama eğitim her yerde verilemez" diye konuştu.

Polat şunları söyledi:

"Adnan'ı bırakın, bir futbolcu gibi 24 saat tesislerde kalsın. Ama, bizler işadamıyız. İşimizin başında olmamız gerek. Adnan, bu konuda çok yıprandı. İsmini vermek istemediğim bir firmaya seramik sattık. Malı teslim almaya gelen kişi, benim Adnan'ın babası olduğumu duymuş. Son anda malı almaktan vazgeçti. Adnan'a 'uzak dur' dediysem de başaramadım. Ben iyi bir Beşiktaş taraftarıyım. Ama, ileri götürmem."

TURGAY İPEK ERZURUM DHA
MİLLİYET - 2 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.