İşçi Filmleri Festivali Sivas'taydı

İşçi Filmleri Festivali Sivas'taydı

İşçi Filmleri Festivali Sivas'taydıUluslararası İşçi Filmleri Festivali"nin Sivas ayağı yapılan gösterimlerle gerçekleştirildi....

A+A-

İşçi Filmleri Festivali Sivas'taydıİşçi Filmleri Festivali Sivas'taydı

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali"nin Sivas ayağı yapılan gösterimlerle gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam eden gösterimlerin ilki cumartesi günü saat 13.00"da Eğitim-Sen toplantı salonunda yapılan basın açıklamasıyla başladı. Festivalin ilk günü, “Limanların Uğultusu, Devrimci Gençlik Köprüsü, Arka Bahçede Yıkım” filmleri gösterildi. İlk günkü gösterimlere çoğunlukla üniversite öğrencileri katıldı.

İkinci gün ise Alibaba Mahallesi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Salonunda saat 13.30'da öğrencilerin ve kent halkının yoğun katılımıyla başlayan festivalde, “Maraş Katliamı, Maden, Arka Bahçede Yıkım” film ve belgeselleri gösterildi. Festivalin bitişinin ardından, İşçi Filmleri, izlenilen belgesel ve filmler hakkında sohbet yapıldı.

Bundan önce yalnızca Sivas Halkevi'nin düzenlediği festivale, bu yıl Sivas Öğrenci Kolektifi, C.Ü. Sosyal Düşünce Kulübü, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği, Tokuş Köyü Derneği, Kaman Köyü Derneği, Alevi Kültür Derneği de düzenleyici olarak katıldı.

Festival komitesinin yaptığı açıklamada ilerleyen haftalarda gösterilemeyen film ve belgesellerin, mahallelerde ve üniversitede gösterileceğini açıkladı.

Hurhaber - 4 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.