İşçilerden Belediyeye Tepki

İşçilerden Belediyeye Tepki

İşçilerden Belediyeye Tepki  Çankaya Belediyesi işçileri, ailelerinin de katılımıyla belediye’nin haksız uygulamalarını...

A+A-

İşçilerden Belediyeye Tepkiİşçilerden Belediyeye Tepki
 
Çankaya Belediyesi işçileri, ailelerinin de katılımıyla belediye’nin haksız uygulamalarını protesto etti.

19 Aralık Çarşamba günü saat 12.30’da Çankaya Belediyesi önünde toplanan işçiler; ‘Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz’, ‘Başkan Şaşırdı Sabrımızı Taşırdı’, ‘İşçiler Burada Başkan Nerede’, ‘Bayramda Maaş Ödememek Genel Karakterin Mi’ dövizleri aynı içerikli sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

İşçiler adına bir konuşma yapan Genel-İş Başkanı Erol Ekici, Belediye’nin personel yönetiminde birçok yanlışlık yaptığını söyleyerek, sendika yönetimindeki arkadaşlarına baskıların her geçen gün arttığını dile getirdi.

Ekinci “Arkadaşlarımız keyfi olarak sürgün niteliğinde işyeri değişiklikleri ile yüz yüze kalmaktadırlar. Çalışanların toplu sözleşmeyle güvence altına alınan haklarını ön yargıyla ve cezalandırma niyetiyle ortadan kaldırmaktadır. Bu yüzden bazı temsilcilerimiz Ankara’nın bir ilçesinde Belediye ile ilişkisi bile tartışmalı bir iş yerinde çalışmaya zorlanmaktadır. Bugün burada tüm bu uygulamaları protesto ediyoruz” dedi.

Belediye’nin uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ekici, Çankaya Belediyesi’ndeki çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendika olarak huzurlu ve verimli bir iş ortamına kavuşabilmek için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını belirtti. Sendikalarının sürekli gerilim ve sorun üreten bu kısır döngüden kurtulmak istediğini belirten Ekici, Belediye yönetimi ile sağlıklı bir diyalogun kurulması gerektiğini dile getirdi.

KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Özgür Bozdoğan’da söz alarak belediye işçilerini her zaman destekleyeceklerini bildirerek, “Sınıf dayanışması için bugün işçilerle bir aradayız. Belediye Başkanı’nın haksız uygulamaları devam ettikçe biz tüm emekçilerden yana kurum ve kuruluşlar olarak dayanışma içinde olacağız” dedi.

Eyleme KESK Ankara Şubeler Platformu ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, ÖDP il yöneticileri, DİSK’e bağlı sendika yöneticileri, SHP il yöneticileri, İHD yöneticileri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yöneticileri, Halkın Kurtuluş Partisi yöneticileri de destek verdi.
 
HALKINSESİ TV  - 19 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.