İşçiye saldırıların işareti Erdoğan'dan

İşçiye saldırıların işareti Erdoğan'dan

İşçiye saldırıların işareti Erdoğan'danDİSK GENEL BAŞKANI ÇELEBİANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - DİSK Genel Başkanı Süleyman...

A+A-

İşçiye saldırıların işareti Erdoğan'danİşçiye saldırıların işareti Erdoğan'dan

DİSK GENEL BAŞKANI ÇELEBİ

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikal harekete ve işçi sınıfına yönelik ciddi saldırılar yaşandığına ve bunların işaretlerinin 1 Mayıs’tan önce ve sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğine dikkat çekti.

Eski Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Özcan Keskeç, ölümünün birinci yılında Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen törenle anıldı. Keskeç’in sevdiği şarkılarla başlayan törende, Keskeç’in yaşamöyküsü anlatıldı. Ardından, Çelebi bir konuşma yaparak, sendikal örgütlenmede önemli görevlerde bulunanların anılmasının, mücadelelerini güçlendirdiğini ifade etti. Keskeç ile sendikal alanda rekabet etmelerine rağmen pek çok kez desteğini aldığını kaydeden Çelebi, şunları söyledi: “Ama ağıt yakma zamanı değil. Sendikal harekete, işçi sınıfına yönelik ciddi saldırılar var ve bunlar artarak devam ediyor. Tuzla olayları, 1 Mayıs, YÖRSAN’daki direniş, Belediye-İş Sendikası’na saldırı, grevlerdeki saldırılar gibi sendikal hak ve özgürlüklerin ihlalleri göz önüne alınınca büyük sorunlar var. Bunların işaretleri 1 Mayıs’tan önce de sonra da sayın Başbakan tarafından verildi. Bundan sonra, hükümet, en ufak direnişi sindirmek için elinden geleni yapacak.”

Çelebi, Türkiye’de “suni bir gündem yaratıldığını” söyleyerek, “Bize düşen isyan etme, mücadele etme zamanı. DİSK Başkanlar Kurulu adına söylüyorum: Bu süreçte diz çökmeyeceğiz, direneceğiz. Bunu da çarşamba günkü basın toplantısıyla halkla paylaşacağız. Bu bayrağı elimizde tutarak, Özcan Ağabey’i anmış oluruz” dedi.

Cumhuriyet - 20.07.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.