İslam Devleti Kontrolündeki Bölgelerin Dörtte Birini Kaybetti

İslam Devleti Kontrolündeki Bölgelerin Dörtte Birini Kaybetti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Steve Warren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) daha önce kontrolü altında tuttuğu bölgelerin yüzde 25-30'unu...

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Steve Warren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) daha önce kontrolü altında tuttuğu bölgelerin yüzde 25-30'unu kaybettiğini açıkladı.

Washington'da yapılan açıklamada Koalisyon güçlerinin yaptığı hava saldırılarının ve Iraklı kara birliklerinden oluşan kombinasyonun etkili olduğu belirtildi.

1879 hava saldırısı

islam devleti

Warren IŞİD’in Ağustos 2014’te Irak'taki en geniş hakimiyet alanına ulaştığını, şimdi ise 13 bin ila 17 bin kilometrekarelik bir bölgeyi kaybettiğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre, Koalisyon ağustostan bu yana IŞİD mevzilerine yönelik Irak'ta 1879 ve Suriye'de bin 365 hava operasyonu düzenledi. Bu saldırıların yaklaşık yüzde 80'i ABD tarafından yapıldı.

El Abadi: Daha fazla silah

Bugün ABD Başkanı Barack Obama Irak Başbakanı Haydar El Abadi Washington'da bir görüşme yapacak. Görüşmenin ana gündem maddesi IŞİD’e karşı ABD ordusu ile Irak güvenlik güçleri arasındaki işbirliği.

El Abadi ülkesinden hareke ederken daha fazla silah yardımı ve hava saldırılarının artmasını istediklerini söylemişti. (YY)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.