İslamcı basın hep kendine Müsluman

İslamcı basın hep kendine Müsluman

İslamcı basın hep kendine Müsluman  İSTANBUL (10.11.2008)- İslamcı basın, Alevi mitingini hedef gösterdi. Yeni Şafak dün “Aleviler...

A+A-

İslamcı basın hep kendine Müslumanİslamcı basın hep kendine Müsluman 

İSTANBUL (10.11.2008)- İslamcı basın, Alevi mitingini hedef gösterdi. Yeni Şafak dün “Aleviler bu oyuna gelmez” manşeti ile çıktı. Zaman dün “Sivas ve Gazi'yi planlayan eller, yeni oyun peşinde” başlığını attı. Yeni Şafak, bugün ise “Mitinge DTP'nin gölgesi düştü” başlıklı bir haber yaptı.

Zaman’e ırkçılığı

Zaman gazetesi, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Ankara’da düzenlediği mitingi “Sivas ve Gazi'yi planlayan eller, yeni oyun peşinde” başlıklı bir haberle duyurdu. Fethullah Gülen'in Zaman'ı, yüzbin kişinin katıldığı mitingi marjinal, yersiz, art niyetli ve tahrik amaçlı bir girişim ilan etmiş. Zaman'e ırkçılığına göre; Sivas’ı ve Gazi’yi Aleviler yapmış... Gazete, Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzettin Doğan açıklamasını alıntılayarak, “Alevilerin çoğunluğunu temsil eden dernek ve vakıflar yürüyüşe destek vermiyor” diyerek gerçeği tersyüz etmiş.

Zaman, “Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluşmayı planlayan Aleviler zorunlu din dersi ve Diyanet'in yanında Türkiye'deki cami ve Kur'an kurslarını da aydınlanmanın önünde engel olarak görüyor” diyerek, yalan haberciliği sürdürmüş, Alevileri camilere karşı göstermiş, dinci faşistlere hedef göstermiş. Oysa Alevi örgütlerinin itirazı, genel olarak camiler değil, Alevi köylerine zorla cami yaptırılması ve Sünni inancının resmi din olarak benimsenmesi.

Yeni 'Şafak' değil 'Oyun'

Yeni Şafak ise, dün sadece haberini değil manşetini Alevi mitingi karalamasına ayırdı, gazete “Aleviler bu oyuna gelmez" manşetiyla çıktı. AKP hükümetinin borozanı Yeni Şafak da, Futhullah Gülen'in Zaman'ı gibi mitingi art niyetli girişi olarak karalamış, bir oyun şeklinde nitelemiş. Gazete, İzzettin Doğan'ın eyleme katılmama çağrısına genişçe bir yer ayırmış. İzzettin Doğan, miting için "Tanrı'yı, Peygamber'i, Kur'an'ı tanımayan ve Aleviliği İslam dışında görenlerle bir olmayız" açıklamasında bulunmuştu.

Yeni Şafak, kendine Müsluman haberciliğini bugün de sürdürdü, “Mitinge DTP'nin gölgesi düştü” başlıklı bir haber yaptı. Gazete yüz bin kişinin katıldığı mitingi şöyle duyurdu: “Alevi-Bektaşi Federasyonu öncülüğünde Ankara'da düzenlenen 'Eşit Yurttaşlık' mitinginin üzerine DTP gölgesi düştü. Önde gelen Alevi kuruluşlarının 'yerel seçimler öncesinde pazarlama girişimi' olarak nitelendirdiği ve 'DTP' faktörü nedeniyle destek vermediği miting, beklenenden sönük geçti.” Gazete, mitinge yüzbin kişinin katıldığını görmezden gelirken, miting için binlerce polis görevlendirildiğini göze batırmayı unutmadı

ATILIM - 10 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.