İslamcı Şiddetin İdeolojik Hedefleri

İslamcı Şiddetin İdeolojik Hedefleri

İslamcı teröre karşı en büyük önleyici silahın ideolojik, felsefi, kültürel mücadele olacağının görülmesini diliyorum.

A+A-

Nizza kentinde kitlenin üzerine kamyon sürerek katliam yapan İslamcı Cihatçı terörün en çok da Fransayı, Fransızları hedef seçmesi bir kolaycılıktan kaynaklanıyor olamaz.

Yapılanlar dehşet saçıyor ve aynı zamanda ideolojik nefreti yansıtıyor. Fransız devriminin aydınlanmacı, özgürlükçü, eşitlikçi değerleridir bunlar. İslami gericiliğin bu aydınlık nedeniyle çöktüğünü, sakatlandığını düşünüyorlar. Yılanın başı sayıyorlar.

Fransız devriminin İDEOLOJİK, KÜLTÜREL, FELSEFİK değerleri hedeftir.

Charlie-Hebdo saldırısı sonrasında siyasal naifler bunu şımarık mizahçıların kışkırttığı bir saldırı olduğu konusunda hemfikirdiler. Mizahçılar inançlara saygı konusunda biraz daha duyarlı olsaydı bunlar olmaz sanıyorlardı.

Şimdi Cihatçı bir intikamcının yol boyunca ezdiği insanlar "acaba neyi yapmamış olsalardı bu şiddetten kaçınabilirdiler" sorusunun cevabı var mı?

Fransız devriminin ateşini yakan Bastil ayaklanmasını kutluyor olmak, ezilerek öldürülmek için yeterli bir neden onlar için...

Tek tek bütün saldırılara bakın... Eğer saldırılardaki siyasi, ideolojik, kültürel hedefleri görmezden gelirseniz: "Terörün dini, imanı, ideolojisi yoktur" türküsüyle avunmaya devam edebiliriz.

İslamcı teröre karşı en büyük önleyici silahın ideolojik, felsefi, kültürel mücadele olacağının görülmesini diliyorum.

"Zombileri" ölüm korkusuyla durduramayız...

R. Maraşlı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.