İslamcı Vakit'ten Üskül'e yaylım ateş

İslamcı Vakit'ten Üskül'e yaylım ateş

İslamcı Vakit'ten Üskül'e yaylım ateşAKP’li Zafer Üskül, KAOS Gay ve Lezbiyenler örgütünün toplantısına...

A+A-

İslamcı Vakit'ten Üskül'e yaylım ateşİslamcı Vakit'ten Üskül'e yaylım ateş

AKP’li Zafer Üskül, KAOS Gay ve Lezbiyenler örgütünün toplantısına katılınca, “Onun yüzünden millet desteğinden de olacağız” tepkisiyle karşılaştı

Zafer Üskül, “Anayasa’da herkes eşittir, partiden tepki almadım” dedi.

Türban serbestisi, Kemalizm ve Anayasa değişikliği konularda İslamcı basının desteğini alan AKP Mersin Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, KAOS Gay ve Lezbiyenler örgütünün düzenlediği toplantıya katılınca tepki gördü.

Üskül için, “Pis bir alana girmiş, sapıklar, gayler, transseksüellerin, toplumun nefretle andığı bu pisliklerin özgürce icrası için AKP adına teminat vermiş” değerlendirmesi yapıldı. Üskül, “Ben, Meclis İnsan Hakları Komisyonu başkanıyım. Anayasa’da herkes eşittir, parti içinden bir tepki almadım” dedi.

‘Başbakan’ın üsküllü belası’

İddiaya göre, “önde gelen” bir AKP’li, “Üskül gibi ne yaptığını bilmeden hareket eden arkadaşlarımız yüzünden millet desteğinden de olacağız” dedi. Radikal İslamcı görüşleriyle tanınan Vakit gazetesinde, “Erdoğan’ın başındaki üsküllü bela” başlıklı bir köşe yazısı çıktı.

Aynı yazar, bir diğer yazısında ise Üskül için “Pis bir alana girmiş” değerlendirmesinde bulundu ve “Toplumun nefretle andığı bu pisliklerin özgürce icrası için AKP adına teminat vermiş” dedi. Üskül suçlamaları, “Vakit gazetesi yapıyor. Partiden herhangi bir tepki söz konusu değil” diye değerlendirdi.

Vakit gazetesindeki köşesinde, Üskül’e üst üste sert saldırılarda bulunan Serdar Arseven, 21 Mayıs’taki yazısında şu “kulis” bilgisini verdi:

“Dün Ak Parti önde gelenlerinden biriyle bu konu üzerine laflıyorduk. Derin güçler topyekün üzerimize geliyor. Zafer Üskül gibi ne yaptığını bilmeden hareket eden arkadaşlarımız yüzünden millet desteğinden de olacağız.”

HABER MERKEZİ / MİLLİYET - 24 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.