İslamo-Faşist Çeteler Alevilerin çoğunlukta olduğu Lazkiye`ye ilerliyor

İslamo-Faşist Çeteler Alevilerin çoğunlukta olduğu Lazkiye`ye ilerliyor

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı savaşan El Nusra Cephesi ve aynı çizgideki Ahraru Şam’ın başını çektiği Türkiye ve Suudi Arabistan gibi...

A+A-

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı savaşan El Nusra Cephesi ve aynı çizgideki Ahraru Şam’ın başını çektiği Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin silahlandırdığı Fetih Ordusu; İdlib’in batı kırsalında bulunan ve Esad’ın kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini 28-29 Mayıs’ta ele geçirdi. Fetih Ordusu komutanlarından Ammar Ebu Hasan AA’ya açıklamasında “Operasyon, rejim güçlerine ait mevzilere ağır tank ve topçu atışlarıyla başladı. Bu saldırılar yaklaşık 2 saat sürdü. Daha sonra kontrol noktalarına ve rejimin konuşlandığı mevzilere baskınlar düzenlendi. Rejim askerleri, bazı mevzilerden çatışmaya girmeden çekildi” dedi.

Fetih Ordusu’nun saha komutanlarından Hamza Fethullah da Fetih Ordusu’nun Eriha ilçesi ile Cebel Arbain’in (Arbain Dağı) kontrolünü sağladığını söyledi.

Katliama ilerliyorlar

Kasaba, İdlib’den Hama ve Humus’a uzanan hat üserinde. Yine kasaba Baas ordusunun Halep-Lazkiye bağlantısını sağlıyordu. Rejimin Halep ile Lazkiye arası bağlantısı kopmuş oldu. Ülkedeki Alevilerin (Nusayriler) çoğunluk olduğu, Hafız Esad’ın ve ailesinin de doğduğu kent olan Lazkiye’ye doğru ilerliyor.

[caption id="attachment_30772" align="aligncenter" width="606"]İslamo-Faşist Çeteler İslamo-Faşist Çeteler[/caption]

Cisr Eş Şuğu’a bağlı İştebrak’taki Alevi katliamı gibi katliamlardan endişe ediliyor. Çünkü mayıs sonuna gelinirken El Nusra’nın Lideri Ebu Muhammed El Culani (Colani), Aleviler ve Dürzilerin din dışı olduklarını, ancak İslam’a dönerlerse, Esad yönetimiyle bağlarını koparırlarsa güvende olacakları yönünde tehdit savurmuştu. El Culani içinde oldukları Fetih Ordusu’nun silah gücüyle rejimi yıkıp İslami bir yönetim kuracaklarını söylemişti. Nusra Cephesi, Ahraru Şam, Cundul Aksa (Aksa Askerleri), Ceyşu Sunne, Feyleku Şam, Livaul Hak gibi grupların, Fetih Ordusu (Ceyşul Fetih) adı altında birkaç hafta önce İdlib’e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

Yaralılar Türkiye’ye getirildi

İdlib ve Lazkiye kentlerinde, Esad rejimine bağlı birliklerin saldırılarında yaralanan 9 kişi, Hatay’da tedavi altına alındı. 6 kişi, Cilvegözü Sınır Kapısı’na, 3 kişi de Yayladağı ilçesi sınırına ulaştırıldı. Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.