İsmail Cem ÖZKAN : CHP alevi oyları için laiklikten ödün mü veriyor?

İsmail Cem ÖZKAN : CHP alevi oyları için laiklikten ödün mü veriyor?

İsmail Cem ÖZKAN : CHP alevi oyları için laiklikten ödün mü veriyor? CHP aşure dağıtacakmış, Alevilerin yas orucu sonrasına olacakmış....

A+A-

İsmail Cem ÖZKAN : CHP alevi oyları için laiklikten ödün mü veriyor?İsmail Cem ÖZKAN : CHP alevi oyları için laiklikten ödün mü veriyor?

CHP aşure dağıtacakmış, Alevilerin yas orucu sonrasına olacakmış. Alevi Habernın verdiği bilgiye göre genel merkezde genel başkanın katılımı ile olacakmış.

Alevileri listelerinden aday göstermeyen genel başkan, Alevileri arka bahçesinde görüyor, o yüzden yılda bir de olsa onların ağzına bir parmak bal çalmak gerektiğini düşünmüş olacak ki, bunu gelenekselleştirmeye çalışıyor, bu suretle laik parti, Alevilerin gönlünü alarak, gelecek seçimlerde oyunu alma istemektedir. CHP Alevilerin partisi değildir, Alevileri temsil etmez. Fakat seçmenin çoğu Alevilerden oluşmaktadır. Aleviler temsilcilerini bile parti yönetiminde temsil edemezken, neden CHP gibi bir partiye oylarını akıtır?

Alevilere temsil hakkı tanımayan bir partinin aşuresinden alana ne denir, dedeler bunu açıklasınlar!

AKP partisinin düzenlediği iftara katılanlara düşkün diye bakanlar acaba bu aşure dağıtımına katılanlara ne gözle bakacak, merak içinde izleyeceğim. CHP hiçbir şekilde Alevileri temsil etmediği gibi, onları asimile eden politikaların da takipçisi olduğunu unutmasınlar.

Aleviler kendi içlerinde CHP karşısında alacakları tavrı netleştirmeliler, onlara karşı geliştirilecek tavır, Alevilerin bağımsız bir politik duruşlarının da yolunu açacaktır. Gelen yerel seçimlerde aleviler kendi tercihlerini netleştirmeliler, geleneksel politik duruştan uzaklaşarak, kendi amaçları yolunda yeni politik duruşlarını belirlemeliler.

CHP sol politikası yoktur, alevi politikası ise ortadadır. Laik kurumların incinmemesine özen gösterir, değişimden yana değildir.

Son seçimler sonucunda kısaca Alevilerin açıklamasına göz atalım;

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, "Deniz Baykal, 'biz etnik ve dinsel görüntüyü ulusal bir çizgiye kavuşturduk' beyanıyla 'biz bu partide Kürt kimliği ve Alevi kimliğini koruyanları istemiyoruz' mesajını vermek istiyor" dedi. Alevilerin istenmedikleri yerde kalmayacakları belirten Öker, Baykal'ın "Alevi kırımı" yaptığını da savundu.

Yol TV Genel Yayın Yönetmeni ve CHP İstanbul 3. Bölgeden aday adayı olan Necdet Saraç da listeyi "CHP Alevi kimliğini telaffuz edenlere kapılarını kapattı" diyerek yorumladı.

Araştırmacı Ali Yıldırım, CHP'nin listeleri için "Bomba gibi düştü, bir güç olarak Alevi örgütleri kaale alınmamış, Alevileri incitmiştir" dedi."

CHP kimi temsil ediyor?

İsmail Cem Özkan
www.cemoezkan.de
10 Ocak 2008

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.