İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi   Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Beykoz Çavuşbaşı’ndaki...

A+A-

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimiİsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi 
 
Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Beykoz Çavuşbaşı’ndaki villasını görüntülemek isteyen foto-muhabiri İlker Akgüngör, muhabir Alper Uruş ve ulaştırma görevlisi Ahmet Şener’den oluşan VATAN ekibine 18 kişi saldırdı

İlker Akgüngör’ün kaşı açıldı. Yüzü aldığı ağır darbeler nedeniyle şişerek morardı. Ahmet Şener’in kaburga kemiklerinde ezilme oldu. Alper Uruş ise linç girişimini burnuna ve ağzına aldığı darbelerle atlatabildi

Fatih Çarşamba’daki İsmailağa Camii’nde, 4 Eylül 2006’da imam Bayram Ali Öztürk’ü namaz sırasında bıçaklayarak öldüren Mustafa Erdal’ı, hemen oracıkta linç ederek öldüren İsmailağa cemaati, dün 3 muhabir arkadaşımıza da aynı tür bir linç girişiminde bulundu.

İstanbul Fatih Çarşamba’da faaliyetini yürüten cemaatin artık gözlerden uzakta bulunan Beykoz Çavuşbaşı’na taşındığı iddialarıyla ilgili haber yapmak üzere bölgeye giden muhabirimiz Alper Uruş, fotomuhabirimiz İlker Akgüngör ve gazetemizin ulaştırma görevlisi arkadaşımız Ahmet Şener, 18 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun, Çavuşbaşı’nda Cumhuriyet Caddesi Yıldıztepe Sokak’taki 12-14 numaralı villalarının önünde yaşanan olayda, arkadaşlarımız aldığı darbelerle ciddi şekilde yaralandılar.

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi

Jandarma el koydu

Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çavuşbaşı Jandarma Karakolu ekipleri olaydan hemen sonra harekete geçti. Villayı ablukaya alan jandarma ekipleri, eş zamanlı savcılıktan arama izni için başvurdu. Ancak izin çıkana kadar villa önündeki abluka devam etti. Giriş çıkışlar yasaklandı.  Bu sırada bir jandarma görevlisi villaya girip saldırıyı gerçekleştirenlerin teslim edilmesini istedi. Kapıyı açan sakallı orta yaşlı bir cemaat üyesi, villada kimsenin olmadığını, saldırganlarla da ilgilerinin bulunmadığını söyledi.

‘Çek istediğin kadar’

Kısa bir süre sonra villanın kapısı açıldı ve dışarı Mahmut Ustaosmanoğlu’nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu çıktı. Ekibimize yapılan saldırı sonrası bölgeye giden muhabirimiz Tülay Şubatlı’ya “Çek şimdi, istediğin kadar çekebilirsin” dedi. Muhabirimizin “Bizim arkadaşlarımız çekim yapmak isterken saldırıya uğradı, bu doğru birşey mi” sorusuna “Tellerin üzerine çıkıp çekmişler, çıkmasalardı” yanıtını verdi. Abdullah Ustaosmanloğlu’nun villadan çıkıp tekrar girmesinden hemen sonra villaya ziyaretçi trafiği arttı. Gelenlerin de cemaat üyesi olduğu sarık ve şalvarlı görüntülerinden belliydi. Ancak jandarma villaya girmelerine izin vermedi.

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi

10 kişi gözaltında

Saat 17.30’da savcılıktan izin gelir gelmez ekipler villaya girdi. İçerdeki aramalar sırasında çarşaflı iki kadın da dışarıdan eve girmek istedi. Ancak jandarma buna izin vermedi. Kadınlardan birinin Mahmut Ustaosmanoğlu’nun kızı olduğu öğrenildi. Villa jandarmalar tarafından didik didik arandı. İçerde bulunan kalabalık grup içinde, linç girişimiyle ilgisi olan 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan cemaat üyeleri Muammer Ş., Kamil B., Rıza Y., Hasan Hüseyin Ç., Ekrem K., Ahmet L., Abdullah L., Sinan Ç., Mustafa Fırat S. ve Muhammet Ç. ifadeleri alınmak üzere savcılığa götürüldü.

Hastanelik ettiler

Arkadaşlarımız olaydan sonra jandarma nezaretinde Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık kontrolünde İlker Akgüngör’ün beyin tomogrofisi çekildi. Açılan kaşına dikiş atıldı. Yüzünde şişlik ve morluklar, vücudunun çeşitli yerlerinde ise ezik ve darp izleri olduğu görüldü. Alper Uruş’un ise dudağının patladığı burnunun kanayıp şiştiği tespit edildi. Arabayı kullanan arkadaşımız Ahmet Şener’in ise kaburgasında ezik belirlendi.

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimi

EL KOYDUKLARI MAKİNELER KAYIP

Evde yapılan aramada arkadaşımız İlker Akgüngör’ün kullandığı fotoğraf makinesi ile ekipmanlarının yer aldığı çanta bulunamadı. Bunun üzerine jandarma villanın yanındaki çöp konteynırında arama yaptı ancak bir şey bulunamadı.

Hilal ÖZTÜRK-Tülay ŞUBATLI / HABER MERKEZİ
Foto: TÜLAY ŞUBATLI / VATAN - 5 Mayıs 2008

Kanlı tarikat! 

İsmailağa Cemaati'nden Gazetecilere Linç Girişimiİsmaİl Ağa Cemaati, İstanbul Fatih’te Çarşamba semtindeki İsmail Ağa Camii merkez olmak üzere bir topluluk oluşturmuş Nakşibendiliğe bağlı bir cemaat.

Manevi olarak cemaatin lideri, cemaat üyeleri tarafından “Efendi hazretleri” olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu. Cemaat kendini, Müslümanların bir ilim ve kardeşlik cemiyeti olduğunu iddia ediyor. Ancak kanlı olaylarla gündeme geliyor.

İlk cinayet 24 yıl önce işlendi. 1982’de işlenen cinayette kurban, cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun muhalifi olan Üsküdar Müftüsü Hasan Ali Ünal’dı. Müftü Ünal cinayetinde, Ustaosmanoğlu yargılandı ama sonrasında beraat etti. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun damadı olan Çukurbostan Camii İmamı Hızır Ali Muratoğlu da 17 Mayıs 1998’de camide vurularak öldürüldü. Muratoğlu’na yakın olan Ömer Temiz ile Ahmet Kurt ise 2000 ve 2001 yılında öldürüldü.

Cemaat içindeki son cinayet ise 3 Eylül 2006’da işlendi. İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden emekli imam Bayram Ali Öztürk, sabah namazından sonra cemaatin gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Saldırıyı düzenleyen Mustafa Erdal oracıkta müritlerce linç edildi.

1.76 mİlyon dolara villa satım aldı

77 yaşındaki tarikat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Beykoz’daki ikiz villalarını 1.7 milyon YTL’ye aldığı haberi geçtiğimiz haftalarda gazetelere yansımıştı.

VATAN - 5 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.