Isparta AKP Cemevi açılışında yaşanılan rezaletin sorumluları kimlerdir?

Isparta AKP Cemevi açılışında yaşanılan rezaletin sorumluları kimlerdir?

Isparta AKP Cemevinin açılışında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan’ın kürsü konuşmasında sözü Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından kesildi ve kürsüden sözde bazı Aleviler vasıtasıyla indirtildi.

A+A-

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan’ın Diyanet’i eleştirdiği konuşmasına AKP’li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yerinden kalkarak müdahale ederek kürsüden indirilmesini sözde bazı Aleviler vasıtasıyla gerçekleştirdi.
İşte o anlar:
Video: www.pirha.net

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevinin açılışında yaptığı konuşmasında Alevilerin ibadethaneleri olan cemevinin yasal statüye kavuşturulmadan yapılacak hizmetlerin bir anlamı olmadığını ifade etti. Konuşmasının devamında Diyanet’in Alevilere yönelik ayrımcı söylemlerini hatırlatan Kaplan, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür. Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizler için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez” dedi.

isparta-akp-cemevi.jpg

Geçen yıl ki Hacıbektaş-i Veli anma etkinliklerinde ödül alan Avusturyalı İslamcı Alevileri 'işbirlikçilik, hainlik, ajanlık, düşkünlük ve asimilasyoncu'' olmakla suçlayan kişi ve kurumlar elele verip Isparta'ya AKP'lilerin yaptırdığı sözde bir Cemevi'nin açılışı için komutan edalarında bir sefer düzelediler.

sparta-komutanlari-antalyada.jpg

Adeta Isparta'yı kurtarma edalarıyla sosyal medyada pozlar vererek Almanyadan yola çıkan komutanlar sivil bir belediye başkanının koyduğu posta karşısında el pençe divan durup sözü kesilen Sayın Gani Kaplan'a sahip çıkmak yerine sıkılmadan 'son cümlenide söyle ve bitir'' diyen Hüseyin Mat'ın 'Abdulkadir Selvi''si YOL TV'ci Özkan Lafatan'ın sözü kamera kayıtlarında duyuldu.

ozkan-lafatan-yol-tv.jpg

sparta-akp-cemevi.jpg
Bulundukları alanlarda Alevileri İslamileştirdikleri yetmezmiş gibi şimdide AKP'nin ipiyle Isparta turuna çıkan her dönemin kurumcusu Cafer dedenin açılış dualarıda işe yaramadı.

cafer-kaplan.jpg

Hırsızın, vurguncunun, rantcının sofrasından ne kadar Alevicilik oynanabilirdi ki?

Egolarının esiri olmuş, boyunlarına asılan kırmızı kurdeleli bir kimlik kartıyla dahi devleşip, kendi çaplarında Recepleşen bu tiplerin Alevilere ve Aleviliğe verdiği zararı Cem Vakfı dahi verememiştir.

AKP'nin alandaki figuranı Isparta AKP Cemevi başkanı olacak kırmızılı hanımefendide Belediye başkanına hak vererek Gani Kaplan'a kürüsüyü terketmesini söylediği kameralara yansıdı.

Durum böyleyken hiç kendilerine bakmadan tüm suç ve günahı AKP'nin lokaldaki temsilcisini günah keçisi ilan ederek bu rezaletten sıyrılabileceklerini sanan Isparta komutanlarının pişkinlikleri, hayatları boyunca hep birilerinin elemanı olmayı, hep güçlüden yana olmayı, güç dengelerine göre konumlalarını, sosyal medyada paylaştıkları boy boy resimleri Isparta bozgunu hatırası olarak arşivlerde bulunmalıdır diye düşünerek, sosyal medyada yoğun tartışılan bu gelişmelere farklı bir yorumla katılmayı uygun bulduk.

Bu rezaletin başsorumlusu AKP değil, AKP'nin ipiyle Isparta seferine çıkan Alevi kurumları ve bu kurumların başlarındaki isimlerdir.


Duvar sıvasına dek AKP'nin yaptırdığı bir bina için Isparta turuna çıkan komutanlar icabında sıvalanmayıda göze almış sayılılarlar.

AABF harici diğer kurumların bu tür açılışlar noktasındaki tutumları hakkında net bilgiye sahip olmadığımız için bu yorumu AABF eksenli işledik.
Çünkü biliyoruz ki; bu etkinliğe katılanlar arasında Cem Vakfı veya Avusturyalı İslamcı Aleviler olsalardı, onlara takmadık kulp bırakmayacaklardı.

Alevi Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.