İşsiz Kalan Gazeteciler: Persona non Grata

İşsiz Kalan Gazeteciler: Persona non Grata

Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Persona non Grata yani “İstenmeyen İnsan” belgeselini kamuoyu...

A+A-

Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Persona non Grata yaniİstenmeyen İnsanbelgeselini kamuoyu ile paylaştı.  

Persona non Grata, yazdıkları, konuştukları veya sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle işsiz kalan, istifa etmek zorunda bırakılan, gazetecilik yapamadığı gerçeğinin farkına vardığı için sektörden tamamen çıkan gazetecileri konu alıyor.

Belgeselde gazetecilerin çalışırken yaşadıkları sıkıntılar, işsiz kaldıktan sonra karşılaştıkları olumsuzluklar, başta Gezi direnişi ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde karşılaştıkları baskılar kendi ağızlarından izleyiciye aktarılıyor.

Tuluhan Tekelioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Persona non Grata belgeselinde şu gazetecilerin aktarımları yer alıyor:

Can Dündar, Fatih Yağmur, Uluç Özcü, Sibel Oral, Ahmet Şık, Murat Aksoy, Hasan Cemal, Derya Sazak, Fatih Altaylı, Bekir Coşkun, Ayşenur Arslan, Gürkan Hacır, Sevim Gözay, Rıdvan Akar, Doğan Ertuğrul, Yekta Kılıç, Tuğçe Tatari, Mustafa Kuleli.

Bu isimlerin yanı sıra Doğan Holding kurucusu Aydın Doğan da gazetecilerin karşılaştıkları baskılarla ilgili görüşlerini aktarıyor.

Aydın Doğan, Gezi direnişi sırasında CNNTürk'te penguen belgeseli yayınlanmasını "tam bir şapşallık" olarak tanımlarken, belgeselin bilinçli olarak gösterilmediğini, meslek hatası olduğunu ifade ediyor. (EKN)

* Ticari amaçla satış ve dağıtımı yasak olan bu belgeselin kopyasını edinmek ya da etkinliklerinde göstermek isteyenler info@platform24.org adresine başvurabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.