İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Alevi ayrımcılığı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Alevi ayrımcılığı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Alevi ayrımcılığı...Karacaahmet ve Şahkulu dergahına hizmet için bütçe ayrılmasını...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Alevi ayrımcılığı...İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Alevi ayrımcılığı...

Karacaahmet ve Şahkulu dergahına hizmet için bütçe ayrılmasını AKP’liler reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda kültür ve tabiat varlıklarının ve tarihi dokunun korunması amacıyla İstanbul’da 23 caminin güvenlik ve temizlik hizmetlerinin karşılanması amacıyla İBB’ye yetki verilmesi gündeme geldi.

Konu ile ilgili Hukuk ve Çalışanlar komisyonlarının söz konusu raporu meclise sunulduğu sırada söz alan CHP’li meclis üyeleri aynı amaçla İstanbul’da bulunan Karacaahmet ve Şahkulu Dergahları içinde İBB’ye yetki verilmesini ve bu inanç merkezlerinin de ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi. Ancak AKP’li meclis üyeleri ‘İBB tüm bunları karşılayamaz' diyerek CHP’lilerin önerisini kabul etmeyince mecliste kısa süreli bir tartışma yaşandı.

CHP Grup yöneticilerinden Atalay Oğul, “İBB iki dergahın kısmi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek veremiyorsa bu gülünçtür” diye konuştu. Konu ile ilgili CHP’li meclis üyeleri Atalay Oğul, Özgen Nama, Doğan Tekel, Ediz Zeyrek, Serdal Kılavuz’un önerilerine ve ısrarlarına rağmen AKP’li meclis üyeleri dergahlara hizmet götürülmesini daha sonra tekrar değerlendirilir diye reddetti.

Meclis oturumu bittikten sonra konu ile ilgili görüştüğümüz CHP Sancaktepe Meclis Üyesi ve İBB Meclis Üyesi Özgen Nama, “Camilerimize zaten her yıl gerekli destek veriliyor. Ancak unutmamalıyız ki İstanbul 2010 Dünya Kültür Başkenti’nde farklı inanç merkezlerimiz de var. Ve vatandaşlarımız bu inanç merkezlerinde ibadetlerini yapmaktadır. İBB’nin camilerimize yapmak istediği hizmetten dolayı memnuniyet duyarız.

İstanbul’un önemli kültürel değerleri arasında önemli bir yere sahip olan Karacaahmet ve Şahkulu dergahlarına da sembolik olarak bile olsa destek verilmesi bizleri memnun ederdi. Ancak AKP’li meclis üyeleri bu önerimizi reddettiler. Bizler demokratik ve laik bir ülkede yaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan vergileri eşit bir şekilde topluyoruz. Ama devlet hizmetlerinde bir kısım vatandaşlarımıza üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Konu ile ilgili değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - 22 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.