İstanbul da Cihat Çağrısı

İstanbul da Cihat Çağrısı

Şehit Gecesi’nde ölüme davetAnadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği gecede, tekbir seslerinin arasında cihat...

A+A-

İstanbul’da Cihat ÇağrısıŞehit Gecesi’nde ölüme davet

Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği gecede, tekbir seslerinin arasında cihat çağrısı yapıldı, Kürt isyancılardan Şeyh Sait de şehit olarak anıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her şubat ayının son cuması düzenlenen “Şehitler Gecesi”nde Filistin’de öldürülen örgüt liderleri ile birlikte İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Şeyh Sait ve İskilipli Atıf Hoca da anıldı. Cihat çağrılarının yapıldığı gecede sık sık tekbir sesleri yükseldi.

AGD İstanbul İl Başkanlığı’nca önceki gece Çemberlitaş’taki Fırat Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Şehitler Gecesi Filistin Özel” programında harem selamlık oturma düzeni uygulandı. Kadınların tümünün türbanlı ve çarşaflı olduğu etkinlikte, katılımcılar Filistin ve Hamas bayraklarını sallayarak tekbir getirdi.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan gecede daha sonra şehit biyografileri slayt gösterisi eşliğinde okundu. Hazreti Hamza, ilk kadın şehit Sümeyye’nin yanı sıra Hamas’ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin ile Mısır’da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler örgütünün lideri Hasan El Benna da anıldı.

‘Allah için ölelim’

Cumhuriyet rejimine karşı dini ayaklanma başlatan ve İstiklal Mahkemesi tarafından idam edilen Şeyh Sait ile Şapka Devrimi’ne karşı gelerek idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın biyografileri de şehitler arasında yer aldı. Şeyh Sait ve Atıf Hoca’nın fotoğrafının slayta yansıtılmasının ardından salonda tekbir sesleri yükseldi, topluluk “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz” sloganları attı. Gecede Çanakkale şehitleri ve Malcolm X de hatırlandı.

Gecede konuşan AGD İstanbul İl Başkanı Ömer Fuat Günday, imanın muhafazasının cihada bağlı olduğunu belirterek, Müslüman’ın yaşam alanına müdahale edilmesi halinde İslam için kıyama kalkması (ölümden sonra yeniden dirilip ayağa kalkma) gerektiğini söyledi. Günday, sık sık cihat ve şahadet çağrısı yaptığı konuşmasında, “Ölüm yokluk değildir, hepimiz öleceğiz. O halde ölümünüz Allah için niye olmasın? İslam ümmetinin çocuklarını şerefli ölüme davet ediyorum. Ölümden korkar hale getirdikleri için Filistin’e Afganistan’a müdahale edemiyoruz” diye konuştu.

GÜRKAN AKGÜNEŞ İstanbul
MİLLİYET - 2 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.