'İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe İllallah'

'İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe İllallah'

'İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe İllallah'Bülent Uygun'un 'başarısının formülü' İslami kurallar! İzmir'de...

A+A-

'İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe İllallah''İstanbul'da Laila, Sivas'ta La ilahe İllallah'

Bülent Uygun'un 'başarısının formülü' İslami kurallar! İzmir'de bir panele katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımının başarısının sırrını İslami kurallara uygun yaşam olarak açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk futbolunda Anadolu kulüplerinin yeri" konulu panele katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, panelin konusu yerine "İslami yaşamın takımının başarısındaki yeri"ni anlattı.

Uygun, başarılarının arkasında, Sivas'ta gece hayatı bulunmamasının, kentte alkol satan yerlerin azlığının ve alkol alan futbolcularına "gerekeni yapması"nın olduğunu söyledi.

"İstanbul'da Laila var, Sivas'ta ise La ilahe İllallah" diyen Uygun, "şehirde gece hayatı yok. Futbolcuların alkol satın alabileceği birkaç büfe var, onlarla da iletişim halindeyim. Herhangi bir oyuncum içki aldığında hemen haberim oluyor. Gerekli uyarıyı hemen yapıyorum" açıklamasında bulundu. İzmir kulüplerinin başarısızlığının nedeni olarak bu kentte gece hayatının çok canlı olmasını ve gece kulüplerinin çokça bulunmasını gösteren Uygun, İzmir'e kendisi gibi disiplinli bir teknik direktör gelmesi gerektiğini söyledi.

Uygun, kendisine Fatih Terim'i örnek aldığını belirtti. "Bana 'Asker Bülent' derlerdi. Fatih Terim'in kapısının önünde nöbet tutarak bu günlere geldim. Terim'e çok büyük saygım var." 

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Uygun,  "Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başarırsanız, Avrupa'da neler yapabilirsiniz?" sorusuna "Bir Türk dünyaya bedeldir" diye yanıt verdi. "Sivasspor 12 milyon dolarlık bir ekip. Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 milyar dolarlık ekiplere karşı oynuyorsunuz. Biz onlarla başa baş oynayacağımıza inanıyoruz."

SOL HABER - 26.03.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.