İstanbul'da okuldan atılan liseliler için eylem

İstanbul'da okuldan atılan liseliler için eylem

İstanbul'da okuldan atılan liseliler için eylem Tekel işçilerine destek vermek için oturma eylemi yaptıkları gerekçesiyle okuldan...

A+A-

İstanbul'da okuldan atılan liseliler için eylem İstanbul'da okuldan atılan liseliler için eylem

Tekel işçilerine destek vermek için oturma eylemi yaptıkları gerekçesiyle okuldan atılan Çekmeköy'deki Mehmetçik Lisesi öğrencilerine Tekel işçilerinden destek geldi. Okul önünde düzenlenen ve öğrencilerin de katıldığı eylemde okul yönetiminin görevden alınması istendi.

İSTANBUL - Eğitim-Sen Kadıköy Şubesi ve Tek Gıda-İş Sendikası’na bağlı Tekel işçileri ile tasdikname verilen öğrenciler ve aileleri Çekmeköy’deki Mehmetçik Lisesi önünde toplandı. Yaklaşık 400 kişilik grup 'Tasdikname' yazılı pankart açıp, öğrencilerin okuldan atılma kararını protesto etti. Okulun dağılmasını bekleyen öğrencilerse bahçede toplanarak sloganlarla gruba destek verdi. Okulun üst katlarından da 'Zafer direnen emekçinin olacak' yazılı bildiriler atıldı. Okul kapısının açılmasıyla birlikte dışarıya çıkan öğrenciler gruba katıldı. Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden Elif Akbulut, kararın acımasız olduğunu söylerken, bir veli de çocuklarının okula dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Tek-Gıda İş Sendikası adına konuşan Yunus Durdu ise "Çağ dışı eğitim ve yönetim anlayışını demokratik tepkilere ve özgür düşünceye uygulanan baskıyı kınıyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından sendika temsilcileri dağılırken, yaklaşık 1000 öğrenci ara sokaklarda sloganlar atarak yürüyüş düzenledi. Öte yandan, tasdikname verilen öğrenciler ve ailelerinin pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sonraki günlerde de çeşitli yerlerde eylem yapacakları bildirildi.

KAYNAK : Radikal - 19 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.