İstanbul'da 'ÖSS duvarını yıkalım' mitingi

İstanbul'da 'ÖSS duvarını yıkalım' mitingi

İstanbul'da 'ÖSS duvarını yıkalım' mitingiEğitim Sen’in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri, ÖSS’yi...

A+A-

İstanbul'da 'ÖSS duvarını yıkalım' mitingiİstanbul'da 'ÖSS duvarını yıkalım' mitingi

Eğitim Sen’in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri, ÖSS’yi protesto etmek amacıyla 7 Haziran’da İstanbul’da miting düzenleyecek.

ANKARA - Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ÖSS’ye çok az bir süre kaldığını hatırlatarak, bu sınavda öğrencilerin dakikalar içerisinde geleceklerine yön vermeye çalışacaklarını kaydetti. 

Bu sınavların öğrenciler üzerinde yarattığı travmaların çok açık bir şekilde görüldüğünü ifade eden Öztürk, iktidarların bugüne kadar soruna kalıcı bir çözüm bulamadığını savundu.

Türkiye’de izlenen eğitim politikaları sonucu eğitimin kamusal olmaktan çıktığını, özel okullar ve dershanelerin eğitimin birincil kurumları haline geldiğini öne süren Öztürk, yapılan istatistiklere göre öğrencilerin her ay 46 sınava girmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Öztürk, çocukların ve gençlerin gelecekleriyle oynamaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, Eğitim Sen olarak her zaman buna karşı çıkacakların ifade etti.

ÖSS’den mağdur olan gençler” adına konuşan, “ÖSS Duvarını Yıkalım” Platformu Sözcüsü Volkan Gülşen de her yıl 9 milyar dolar para harcanan bir sınavın gündemde kalmasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

Gülşen, “ÖSS toplumun ayrıcalıksız kesimlerini, üniversite kapılarından uzak tutmaya yarayan bir eleme sınavıdır” dedi.

ÖSS’nin adaletsizliğine karşı mücadele etmek” için 7 Haziran Cumartesi günü İstanbul Kadıköy’de ”ÖSS Duvarını Yıkalım” mitingi düzenleyeceklerini belirten Gülşen, toplumun tüm kesimlerini mitinge davet etti.

NTV-MSNBC - 5 Haziran 2008 Perşembe 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.