İşte AKP'nin Alevi Açılımı : Alevi Beldeye Yol Yok

İşte AKP'nin Alevi Açılımı : Alevi Beldeye Yol Yok

İşte AKP'nin Alevi Açılımı : Alevi Beldeye Yol YokYaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, İl Özel İdaresi Teknik Elemanlarının raporuna...

A+A-

İşte AKP'nin Alevi Açılımı : Alevi Beldeye Yol Yokİşte AKP'nin Alevi Açılımı : Alevi Beldeye Yol Yok

Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, İl Özel İdaresi Teknik Elemanlarının raporuna ve İl Alay Komutanlığının Güvenlik Yolu Kapsamında yolun yapılması raporuna rağmen yolun yapılmamasının AKP’nin Alevi açılımında ki samimiyetsizliği olarak değerlendirdi

ADIYAMAN'DA "HİZMETTE MEZHEP AYRIMCILIĞI UYGULAMASI" AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE BAŞLAMIŞTIR.

AKP’nin Alevi açılımının bu olmaması gerektiğini belirten Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, hizmette mezhep ayrımcılığının olamayacağını, Adıyaman tarihinde hizmette mezhep ayrımcılığının AKP iktidarı dönemimde yapıldığını, AKP genel merkez idarecileri ve Adıyaman Milletvekillerini bilgilendirmelerine rağmen yaşananlara seyirci kalınıldığını belirtti.

“Celal Erkan Yaptırmıyor”

İl Valisi Ramazan Sodan’ı konu hakkında defalarca bilgilendirdiğini belirten Başkan Karakaya ” P.Tesi günü Sayın Valimizi tekrar makamında ziyaret ettim. Valimiz açık bir ifade ile yolun ivedi olarak yapılması gerektiğini ancak ivedi olarak yapılması gereken yolun İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan’ın yaptırmadığını yüzüme karşı haykırdı. Sayın Valimiz İl Genel Meclisinin işlerine karışamayacağını belirtmesi bizleri derinden üzmüştür. Bir İl Valisi bu kadar çaresiz kalmamalıdır.” Dedi.

“Başbakan’ın Yerelden Haberi Yok mu?”

Hizmet götürülürken mezhep’in göz önünde bulundurulmaması gerektiğini belirten Başkan Karakaya, Yaylakonak yolunun yapılması için yapılan bütün girişimlerin İl Genel meclis Başkanı Celal Erkan’a takıldığını belirtti.

Adıyaman tarihinde hizmette mezhep ayrımcılığının ilk defa yakın zamanda yaşandığını belirtti. Yaylakonak Beldesi olarak hiçbir dönemde mezhep ayrımcılığı yapmadıklarını, bütün siyasi partilere seçmenin özgür iradesinin yansıdığını belirten Başkan Karakaya, buna rağmen İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Celal Erkan’ın Belde halkına özelde ise Alevi Halkına olan tutumundan dolayı gelen birçok hizmetin kesildiği ve yeni hizmetlerin gelmediğini belirtti. Adıyaman’ın dağlık kesiminde yerleşik olmalarından dolayı yol, su ve elektrik gibi olmazsa olmazların mutlaka Yaylakonak Beldesinde getirilmesi ve öncelik verilmesi gerektiğini belirten Belde Belediye Başkanı Karakaya, Devletiyle ve milletiyle barışık bir beldenin İl Genel Meclisi Başkanı tarafından adeta cezalandırılmasının mantığını anlayamadıklarını belirtti.

Yaylakonak Belde Belediyesi olarak Şerefli Grup Yolu ayrımından sonra 6,5 km’lik yolu 2007 yılınsa Beldes kapsamında genişlettiklerini ve üst sanat yapılarını yaptıklarını belirten Başkan Karakaya, yolun asfalt çalışmasının yapılabilmesi için yapılan bütün müracaatların sonuçsuz kaldığını belirtti.”Başkan Karakaya “ Konuyu Eski valimiz ve yeniş valimize olayın önemini defalarca bildirdik. İl Alay Komutanlığı yolumuzun güvenlik yolu kapsamında olmasından dolayı asfaltlamanın önemini yazılı olarak İl Genel Meclisine gönderdi. Lakın 2008 Yılı İl Genel Meclisinin yatırım programına yolumuz İl Genel Meclis Başkanının engellemelerinden dolayı alınmadı. “dedi.

Teknik Elemanların Raporuna Rağmen

İl Genel Sekreterliği Köy Hizmetleri teknik elemanlarının raporuna rağmen Çat - Karadere Köprüsü ve Yaylakonak Belde Yolunun yapılmamasına Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Alevi olmalarının hizmet almamalarına sebep olduğunu belirtti. Alevi olmalarının hizmet almamalarına sebep olduğunu belirten Başkan Karakaya, İl Genel Meclis Başkanlığına Celal Erkan’ın seçilmesinden sonra Alevi Kökenli vatandaşların yaşadığı Beldelerine ve Köylere Hizmetlerin gitmesini engellediğini belirtti. Son yağışlarda İl Genel Sekreterliğine bağlığı teknik elemanların Çat – Karadere ve Yaylakonak Belde Yolunda incelemeler yaptığını, verilen teknik raporun çok dikkatli incelenmesi gerektiğini belirten Başkan Karakaya, rapora rağmen yetkililerin sessiz kalmasının manidar olduğunu belirtti.

Adıyaman siyasi tarihinde ilk defa böyle tehlikeli bir oyunun oynandığını belirten Başkan Karakaya, AKP’li Milletvekilleri ve Yöneticiler ile Bürokrasinin bu oyuna dur demesi gerektiğini belirtti. Adıyaman’da Alevi ve Sunilerin tarih boyunca et-tırnak misali yaşadıklarını belirten Başkan Karakaya, AKP’li İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan’ın neyin peşinde olduklarını anlayamadığını belirtti. İl Genel Sekreterliği teknik elemanlarınca tutulan teknik raporda, Çat - Karadere Köprüsünün çok ivedi olarak kapatılması gerektiği ve Yaylakonak Belde Yolunun ise alt temelin önümüzde ki mevsimin kış olması sebebiyle yolun topoğrafik yapısı dikkate alındığında ivedilikle alt temelin çekilmesi, serilmesi ve sıkıştırılması gerekmekte olduğu belirtildi.

İl Alay Komutanlığının Yaylakonak yolunun Güvenlik Yolu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten raporun İl Genel Sekreterliği tarafından İl Genel Meclisine gereği için gönderildiğini belirten Başkan Karakaya, İl Genel Meclisinin Yaylakonak için takındıkları tavra bir mana veremediklerini belirtti.

Milletvekilleri Bile Çaresiz

Milletvekilleriyle konuyu Ankara’da defalarca görüştüğünü belirten başkan karakaya "Milletvekillerimizle Ankara’da olayı defalarca görüştüm. Yolun bir an evvel yapılması gerektiğini ve yolun yapılmasında takipçi olacaklarını Milletvekillerimizde belirttiler. Ancak gelinen süreçte onların gücü İl genel meclis başkanı celal Erkan’a yetmiyor” dedi.

“Ayrımcılığın Olmayacağını Başbakan Haykırmıştı”

Bir milleteli yok eden mezhep ayrımcılığının Adıyaman’da yapılmaması uğruna yol’dan bile vazgeçebileceklerini belirten Başkan Karakaya” asıl önemli olan yolumuzun asfaltlanmaması değil. Burada ki büyük tehlike İl Genel Meclis Başkanının bize olan tutum ve mezhep ayrımcılığıdır. Oysaki Başbakanımız kendi iktidarlarında asla mezhep, din ve dil ayrımcılığının yapılamayacağını belirtiyor. Oysa Adıyaman’da yaşadığımız hadise başbakan’ı yalanlamaktadır.” Dedi.

Basına Çağrı

Şu kış günlerinde özellikle yağışlı havalarda Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti başkan ve üyelerini yolu görmeye davet ediyorum diyen Başkan Karakaya, yolu yerinde görüp ona göre bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK : adiyamanperre.com - 7 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.