İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı !

İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı !

İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı !Sanatçı Ferhat Tunç gözaltında  Sanatçı Ferhat Tunç İstanbul'da...

A+A-

İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı !İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı !

Sanatçı Ferhat Tunç gözaltında
 
Sanatçı Ferhat Tunç İstanbul'da bir arkadaşı ile birlikte gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı sanatçıya kelepçe taktı.

Beyoğlu 'nda bir lokantada yemek yedikten sonra dışarı çıkan Ferhat Tunç ve arkadaşı İsmail Ö., polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Beyoğlu Polis Merkezi'ne getirilen Ferhat Tunç ve İsmail Ö., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis merkezinden çıkarılan sanatçı Tunç, kelepçeli ellerini habercilere göstererek, gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tunç, bu sırada polislerin zorlamasıyla araca bindirildi.

Olay üzerine polis merkezine gelen Ferhat Tunç'un avukatı Ercan Kanar, polislerin kimlik sorması üzerine Ferhat Tunç'un “Beni tanıyorsunuz zaten, tanınan bir sanatçıyım” dediğinii arkadaşının ise polislere kimliğini arabada unuttuğunu söylediğini ve aralarında çıkan tartışma sonucu Tunç ile arkadaşının gözaltına alındığını söyledi. Kanar, Ferhat Tunç'un arkadaşının polis merkezinde darp edildiğini de iddia etti.

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na getirilen Ferhat Tunç ise "İşte AKP'nin Alevi ve Kürt açılımı. İşte demokrasi açılımı" diyerek tepki gösterdi. Ferhat Tunç ve arkadaşı İsmail Ö., Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünden sonra, işlemlerinin yapılması için Beyoğlu Polis Merkezi'ne götürüldü.

Sinan BİLGİLİ - Erhan TEKTEN İSTANBUL DHA
HÜRRİYET - 24 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.