İşte AKP'nin Çakma Alevi Girişimi

İşte AKP'nin Çakma Alevi Girişimi

İşte AKP'nin Çakma Alevi GirişimiHabercek'ten Kelime Ata, AKP'nin yandaş Alevi organizatonlarını yazdı:Sahte Alevi açılımı...

A+A-

İşte AKP'nin Çakma Alevi Girişimiİşte AKP'nin Çakma Alevi Girişimi

Habercek'ten Kelime Ata, AKP'nin yandaş Alevi organizatonlarını yazdı:

Sahte Alevi açılımı ile Alevileri Sünnileştirme girişimlerini hızlandıran, yandaşlarına “Cami ve cemevi yaptırma dernekleri” kurdurtan, çakma Alevi dernekleri oluşturan AKP’nden yandaş bir örgüt sinyali daha geldi. Alevilere yönelik yayın yapan Su TV Genel Müdürü Yalçın Özdemir, "Demokrat Alevi Girişimi" adıyla yeni bir örgütlenme başlattı.

Yalçın Özdemir, eski bir ANAP’lı, eski bir solcu. ANAP’ta iken MHP’li Mustafa Taşar’a danışmanlık yapan Özdemir, 1999 yılında Sivas’tan milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Ankara’da kitapçılık yapan ayrıca Bodrum’da işletmeleri bulunan Yalçın Özdemir, Su TV’yi Hayrullah Akkaya’dan satın aldı. Ancak, satın alma işleminin arkasında AKP’li Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun olduğu iddiaları, bu satın alma işlemi sırasında sık sık gündeme geldi. Fethullah Gülen cemaatiyle de ilişkili olan Su TV’nin yayın politikası da başlangıca göre çok değişti.

AKP’Lİ OLDUĞUNU GİZLİYOR

Yalçın Özdemir, “Demokrat Alevi Girişimi” adıyla yeni bir örgütlenme içine girdi. Sabah gazetesinden Mahmut Övür’e açıklamalarda bulunan Özdemir, nedense AKP’li olduğunu özenle saklıyor. Televizyondaki programlarda da AKP’li olduğu hiç zikredilmiyor. Oysa kendisi Çankaya Belediyesi’nde AKP’nin meclis üyeliğini yapıyor.

AKP’nin son zamanlarda sahte Alevi dernekleri kurdurarak, mevcut Alevi örgütlülüğünün karşısında çıkar ilişkilerine dayalı siyasal yapılar oluşturması ve Alevilerin genel direnişini kırmaya çalışması dikkatlerden kaçmıyor.

Odatv.com - 21 Eylül 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.