İşte bu da sivil faşizm !

İşte bu da sivil faşizm !

İşte bu da sivil faşizm!AKP tarafından desteklenen ve Gül'e de yakınlığıyla bilinen grup 'tek parti' istedi.AKP'nin ve Abdullah...

A+A-

İşte bu da sivil faşizm!İşte bu da sivil faşizm!

AKP tarafından desteklenen ve Gül'e de yakınlığıyla bilinen grup 'tek parti' istedi.

AKP'nin ve Abdullah Gül'ün denetimindeki ''Genç Siviller' adlı grup, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kapatma istemi konusunda, AK Parti'ye ''davaya ilişkin savunma yapılmaması ve sivil itaatsizlik'' çağrısında bulundu. Grup üyelerinin TEK PARTİ OLSUN TEMİZ OLSUN şeklindeki sloganları ise "faşist yönetim" özlemini ortaya koydu.

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan gruptakiler, ''Onlar sizi kapatmadan siz onları kapatın'', ''Savunma yapma, sivil itaatsizlik yap'', ''Tek parti olsun temiz olsun'' yazılı dövizler açtılar.

Gruptakiler adına açıklama yapan Gülsüm Çelebi, AK Parti'nin, kapatılma istemine ilişkin davada ''savunma yapmaması gerektiğini'' ifade ederek, ''Yapılacak ilk şeyin meşru olmayan bu davanın bir parçası olmayı reddetmek ve sivil itaatsizlikte bulunmak'' olduğunu öne sürdü.

''Savunma yapmanın yıllar sonra geri dönen saltanatı, iki dudak arasındaki adaleti kabul etmek'' anlamına geleceğini öne süren Çelebi, bu nedenle AK Parti'nin ''cesaretli adımlar atması ve bir an önce sivil anayasa yapması gerektiğini'' söyledi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldılar.

GERÇEK GÜNDEM - 22 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.