İşte Turgut Öker'i yargılatan ve Avrupadaki tüm Alevi Kültür Merkezlerini hedef gösteren o ihbar mektubu

İşte Turgut Öker'i yargılatan ve Avrupadaki tüm Alevi Kültür Merkezlerini hedef gösteren o ihbar mektubu

ÖZEL HABER: Alevilerin Sesi Dergisi Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker ve Avrupa’daki tüm Alevi Kültür Merkezleri’nin hedef gösterildiği o ihbar mektubuna ulaştı.

A+A-

İftiraları muhatap alan Türk Hukuk Sistemi’nden keyfi soruşturmalar

Öker neden yargılanıyor?

Almanya’nın Neuss şehrinde ikamet eden Mehmet Sağır’ın yazdığı mektubu ihbar kabul eden savcılık,AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’i geçtiğimiz günlerde gözaltına  almıştı. Alevilerin Sesi Dergisi,Öker ve Avrupa’daki tüm Alevi Kültür Merkezleri’nin hedef gösterildiği o ihbar mektubuna ulaştı.

Fuat Ateş – Özel Haber

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker geçtiğimiz günlerde bir panele katılmak üzere gittiği İstanbul Sabiha Gökçek Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı. Çağlayan Adliyesi’nde ifadesi alınan Öker daha sonra serbest bırakılmıştı. Savcılık tarafından gözaltı kararına neden olarak bir ihbar mektubunu gösterilmişti.

İşte o ihbar mektubunun ayrıntıları…

belge.1-1.jpgbelge.2-1.jpgbelge.3.jpgbelge.4.jpg

Almanya’nın Neuss şehrinde yaşayan Mehmet Sağır tarafından el yazısıyla kaleme alınan mektup, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 Mart 2019 tarihinde gönderilmiş. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’na da gönderildiği ifade edilen dört sayfalık ihbar mektubunda, “(…)Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Turgut Öker’in kandildeki teröristlerden hiçbirfarkı yoktur. Sizden istemim bu azılıdüşmanındokunulmazlığınıkaldırıpyargılanmasıdır. (…) Bu düşmanınmilletvekilliği millete ve devlete hiçbiryararı yoktur. Bu düşmanın bizim vergilerimizden maaş alma hakkı yoktur. Hem Türk düşmanlığı yapacaksın bu devletten maaş alacaksın. Yemezler. Sayın C. Başsavcım, bu terörist hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim”deniyor.

Avrupa’daki tüm cemevlerini de hedef gösterdi

Turgut Öker dışında Avrupa’daki tüm Alevi Kültür Merkezlerini ve Cemevlerini hedef gösteren ihbar mektubunda, “(…) Buradaki(Avrupa)Alevi derneklerine Alevi diye PKK militanlarını yerleştirerek federasyona bağlı bütün dernekleri PKK derneği haline getirdiler. (…) Derneklerdeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri indirilerek yerine Abdullah Öcalan resimleri ve sözde Kürt paçavra bayrağı astırıldı. Bu derneklerde Türkiye düşmanlığı yaptırılıyor” ifadeleri yer alıyor.

Mektubu okurlarken yüzümüze dahi bakamadılar

Konuyla ilgili açıklama yapan Turgut Öker,“İfadem alınmadan önce ihbar mektubu okundu. Bu iftiraların gerçek olmadığını kendileri de bildikleri için mektup okunurken yüzümüze dahi bakamadılar.İhbar mektubuyla ilgili mahkeme süreci devam ederken savcılığın harekete geçmek için neden 7 ay beklediği de bir başka soru olarak karşımıza çıkıyor’ dedi. Söz konusu girişimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Öker, ‘Avrupa’daki Alevi hareketini iftiralarla marjinalleştirmek ve Türkiye’deki Alevi hareketine yönelik sindirme operasyonunun parçası olarak değerlendiriyoruz. Asıl konuşulması gereken konu ise iftiraları muhatap alarak keyfi soruşturmalar açan Türk Hukuk Sistemi’nin içine düştüğü durumdur’ diye konuştu.

Öker: Karşı dava açtık

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu olarak Mehmet Sağır ismine yabancı olmadıklarını da dile getiren AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, “Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğ Karakullukçu’nun federasyonumuza saldırdığı 2000- 2001 döneminde de Mehmet Sağır’ın benzeri mektupları Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanmıştı. O dönem konuyla ilgili açtığımız davayı kazandık. Kendisi mahkeme masraflarını ve tazminat ödemeye mahkûm oldu. Bu meblağı ödemeyince haciz işlemleri başlatıldı. Lakin kendisinden ziyade ailesinin mağdur olacağını görünce vicdani bir kararla bu cezanın tahsilâtını durdurduk. Bu süreçten sonra kendisini tekrar görmedim. Yıllar sonra neden böylesi iftiralarla dolu bir ihbar mektubu yolladığını bilemiyorum. Fakat sadece kişisel anlamda beni değil, Avrupa’daki cemevlerimizi hedef alan ve itibarlarını zedelemeye dönük bu iftiraların peşini bırakmayacağız. Karşı dava açtık” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum